9. října oslavil 60. narozeniny Radomír Bartůšek, který hrál za tehdejší Transportu koncem 70. a v 80. letech minulého století, a to většinou na křídle. Po skončení aktivní kariéry zůstal házené nadále věrný. Hrál za starou gardu a vydal se na dráhu rozhodčího, kde působí v nižších soutěžích dodnes.

31. října dosáhl stejného věku Ladislav Bláha. S házenou začínal pod trenérem K. Kružkou na křídle, ale postupem času se přesunul na místo brankáře. Po skončení aktivní činnosti začal chytat za starou gardu a byl členem výboru oddílu házené, byl i členem Hlavního výboru TJ Transporta a TJ Chrudim. Od roku 1992, kdy začal hrát za Chrudim hokej syn Martin, pomáhá hokeji, v němž byl několik let sekretářem oddílu HC Chrudim. Nyní je již druhé volební období členem Hlavního výboru HC Chrudim a působí jako hlasatel a zapisovatel při utkáních družstva mužů.

V pátek 7. listopadu oslavil 80 let Vladimír Kasalický, který aktivně hrál českou házenou v 50. letech. Od 60. let minulého století vedl jako vedoucí družstva mužů a byl i funkcionářem ve výboru oddílu házené TJ Spartak Chrudim. Působil i jako instruktor národní a I. ligy. Po roce 1980 byl několik let i předsedou oddílu. Všem přejeme do dalších let hodně zdraví a životní pohody.

O den později, v sobotu 8. listopadu vzpomeneme nedožité 80. narozeniny legendárního trenéra Františka Burkoně (+31.1.1995). Aktivně hrál českou a následně mezinárodní házenou v 50. a 60. letech. Působil i jako člen výboru oddílu házené. Poté převzal jako trenér oddíl mužů, se kterým postoupil v roce 1965 do II. ligy a v roce 1968 do tehdejší divize. V roce 1971 dokázal muže dovést opět do II. ligy, kde je udržel až do r. 1974. Čest jeho památce. (lb)