Jak již bylo zmíněno prezentace závodníku začíná v osm hodin ráno a potrvá až do deseti. Poté odstartuje první závod, a to v kategorii mladších žáků. Průběžně budou následovat další kategorie.

Na celý závod bude dohlížet z pozice rozhodčího Jiří Klicpera, který rozhodcuje už padesátým šestým rokem. Tím se řadí mezi rekordmany mezi rozhodčími.

Letos je to také deset let od doby, kdy rodák z Východních Čech, Jaroslav Kulhavý, vybojoval pro Českou republiku zlatou olympijskou medaili v disciplíně cross country.

Author Šela Marathon 2022. Jaroslav Kulhavý
Kulhavý chválil Šela Marathon. Co dál? Teď řeší hlavně zuby

Hlavní kategorii mužů a žen od 11:30 odstartuje biatlonový rodák z Letohradu, Ondřej Moravec. Ten následně bude mít i autogramiádu pro své fanoušky.

Hurá na Olympiádu

Vedení svazu cyklistiky v Pardubickém kraji schválilo nominaci závodníků pro Letní Olympiádu dětí a mládeže, která se bude konat koncem června v Olomouci. 

Kraj staví to nejlepší co má, což chtějí dokázat i získanými body. V kategorii kadetů pojede favorit Pavel Šumpík, který letos vyhrál Pardubické kritérium a zároveň druhý den i těžký závod ve Slatiňanech.  

Tessuti sport bike racePavel ŠumpíkZdroj: Jiří Klicpera