Na klání se sjeli účastníci ze tří zemí, krom České republiky ještě ze Slovenska a Polska. Vypsaných bylo hned 15 kategorií od těch nejmenších, přes juniory a rodinnou štafetu až po Masters. Jezdce trápilo proměnlivé počasí a některé kategorie se dokonce jely na mokru, což pochopitelně bylo podstatně náročnější, mělo za následek několik pádů a přineslo horší časy.

Hlavní kategorii Senioři vyhrál Filip Adlt z týmu RTS Praha před zástupcem domácího oddílu RK Skuteč Romanem Vodičkou.

V kategorii Masters zvítězil Martin Horák z Mladé Boleslavi před dvojicí zástupců pořádajícího oddílu RK Skuteč Carlosem Baronou a Zikmundem Ballou.

Ženskou kategorii Masters ovládla Lucie Prouzová z Trutnova. V rodinné štafetě zvítězila dvojice Jakub Klembara Adrián Pásztor z týmu SC Košice, před Skutečskými Romanem Vodičkou s Michalem Broklem, třetí pak dojeli Erik a Patrik Malečkovi ze Sokola Běchovice.

Domácímu klubu se nejvíce vydařila společná kategorie seniorek s juniorkami A, v níž obsadily jejich zástupkyně Jana Vodičková (seniorka) a Veronika Šaclová (juniorka A) první a Bára Janoušková (seniorka) a Lucie Hronová (juniorka A) druhé místo.

V ostatních kategoriích posbírali domácí závodníci ještě čtyři první, jedno druhé a dvě třetí místa.

Závody by se nemohly uskutečnit bez pomoci rodičů zúčastněných závodníků RK Skuteč a hlavně za finanční účasti sponzorů, za což jim všem patří velký dík. Akce se vydařila a již dnes se všichni těší na příští ročník. (rp)