Ve druhé půli však při ojedinělých šancích soupeře zasáhnout nedokázal a musel skousnout hořkou pilulku. Na atmosféře pozápasového rozhovoru bylo gólamanovo rozčarování a smutek znát, přesto je připraven danou prohru soupeři co nejdříve vrátit.

Máme za sebou první utkání v letošní ligové sezóně, po kterém nejsou pocity úplně ideální. Co říci k chrudimskému výkonu z pohledu mezi tyčemi?
Zápas, který jsme i podle počtu šancí měli vyhrát. Lepila se na nás smůla, protože hned dvakrát soupeř vyrazil balon z prázdné branky, jednou dokonce rukou. Rozhodně nás to neomlouvá, podobné příležitosti musíme proměňovat. Měli jsme i dost ostatních šancí, jenže paradoxně jsme my, po brejcích soupeře, branky dostali.

Už několikrát se mluvilo o neproměňování vypracovaných příležitostí, dnes poprvé se to naplno otočilo proti vám…
Trápíme se s tím dlouho, v každém utkání máme dost šancí. V některých utkáních vám tam spadne naprosto všechno a někdy je to zase přesně naopak. A to byl přesně zápas proti Benagu. Potom už to zkoušíme z těžkých pozic a za každou cenu, z čehož ještě navíc zapomínáme bránit.

Jak hodnotíte power-play Chrudimi i Benaga?
Z naší power-play jsme si prakticky nic nevytvořili, navíc nám chyběla rychlejší mezihra, abychom si to poslali hned z prvního doteku. Stejně jako Benago dalo při hře bez brankáře gól nám, stejným způsobem jsme to měli zkoušet i my. Jenže u nás to úspěch nepřineslo.

Každý chrudimský fanoušek si jistě vzpomněl na loňskou porážku těsně před koncem základní části v Teplicích. Tehdy jste situaci zvládli a ve vyřazovacích bojích slavili jedenáctý titul. Letos je sice situace trochu jiná, ale přesto, dá se to porovnávat?
Myslím si, že ne. Jeden zápas sezónu nedělá. Jsme dost zkušený tým na to, abychom se z porážky oklepali a ještě se z ní poučili. Doufáme, že v play-off dojdeme až do finále, kde to Benagu rozhodně oplatíme.

Před vámi je poslední utkání základní části s Českou Lípou, bude toto utkání zejména o získání ztraceného sebevědomí před vstupem do play-off?
Po zápase s Českou Lípou bude ještě dlouhá doba se na play-off pořádně připravit, my budeme hlavně kvalitně trénovat. Jestli nám zápas s Démony před play-off pomůže nemohu v tuto chvíli odhadovat.

Do posledního utkání s Démony půjdou bez zraněného Marcinha

Chrudim/Česká Lípa – Poslední utkání základní části Chance futsal ligy odehrají dnes fustalisté Era-Packu Chrudim v České Lípě na palubovce tamních Démonů. Souboj jistého vítěze základní části z Chrudimi a již jistého sestupujícího začíná dnes ve 20 hodin v českolipské sportovní hale.

Karel Kruliš, trenér Démonů: „Je před námi poslední kolo a pro nás poslední utkaní v CHANCE futsal lize. Na závěr to bude to nejlepší, co liga nabízí. Náš cíl je jasný – zodpovědně bránit a vyvarovat se zbytečných chyb."

Jaroslav Bartušek, trenér Chrudimi: „Jedeme na palubovku sestupujícího týmu, což může znamenat, že půjde o jednoduchý zápas, ale tak jednoduché to určitě nebude. Démoni se budou chtít důstojně rozloučit s ligou. Budeme chtít určitě vyhrát a potvrdit první místo po základní části. Bohužel se musíme obejít bez Marcinha, který má po zápase s Benagem zlomeninu v ruce." (pd)