Koncem ledna jsme se zúčastnili Novoročního turnaje kategorie mikropřípravek (ročník 2008 a mladší) ve Svitavách za účasti mužstev TJ Sršňů Svitavy (černý a žlutý tým), HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice, SK Hokejbal Letohrad, SK Rebel Praha (modrý a bílý tým), HC Jestřábi Přelouč a dvou týmů našich Ježků (modrý a bílý tým).

S radostí jsme očekávali druhý turnaj pro nejmenší hráče. Pořadatelství bylo opět přiděleno do Svitav a zde se nám poslední dobou začalo dařit a tak musíme říci, že se Svitavy stávají naši oblíbeným městem.

Již delší dobu jsme říkali, že uvedeného turnaje se zúčastní dva týmy Ježků a nyní jsme se dočkali. S radostí jsme sdělili všem hráčům, že každý hráč se tohoto turnaje zúčastní a to i naši nový hráči a hráči, kteří s námi začali trénovat teprve nyní, ale jak stále říkáme „Účast na turnajích přinese každému hráči více, nežli jakýkoliv trénink".

Do turnaje se přihlásilo celkem 10 týmů a z tohoto důvodu byly rozlosovány dva turnaje a to „Turnaj – modrý" a „Turnaj – červený" a na každé mužstvo čekalo odehrát celkem 4 zápasy.

Modrého turnaje se zúčastnila mužstva: HBC Autosklo-HAK Pardubice, SK Hokejbal Letohrad, Ježci Heřmanův Městec (modrý tým), TJ Sršni Svitavy (žlutý tým) a SK Rebel Praha (bílý tým)

Červeného turnaje se zúčastnila mužstva: HC Jestřábi Přelouč, Ježci Heřmanův Městec (bílý tým), HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice, TJ Sršni Svitavy (černý tým) a SK Rebel Praha (modrý tým).

Ježčata vybojovala zlato ve Svitavách

Turnaj začal náš modrý tým a s týmem z Letohradu. Byli jsme všichni zvědavý jak se hráči zvládnou tento zápas, protože v této sestavě spolu ještě nehráli. Všichni to zvládli na výbornou!! Sice jsme prohráli, ale bylo to pouze o gól a to s hráči Letohradu byl pro nás skvělý výsledek. Poté jsme nastoupili proti domácím Sršňům (žlutý tým) a zde jsme si kvalitním výkonu všech hráčů připsali své premiérové vítězství. Byla škoda, že přišlo už nyní, protože v poslední zápas s SK Rebel Praha (bílý tým) se nám vůbec nepovedl. Bylo vidět, že první polovinu zápasu hráči ještě vstřebávali předchozí vítězství a výsledek byla pro nás vysoká prohra 9 : 1!! Vzhledem k tomu, že se na poslední chvíli odhlásilo mužstvo HBC Autosklo-HAK Pardubice, tak jsme šli hrát o celkové 3 místo v Modrém turnaji s domácími Sršni (žlutý tým) a tento zápas se sice ze začátku pro nás vyvíjel dobře, ale nakonec soupeř ukázal své kvality a zápas otočil a my obsadili konečné 4.místo v tomto turnaji.

Bílý tým začal svůj Červený turnaj s HC Jestřábi Přelouč a po velmi kvalitním výkonu jsme slavili vysokou výhru. Na této výhře se nejvíce podílel Jakub Peřina, který v tomto zápase vstřelil celkem 7 branek!! Dalším soupeřem nám bylo mužstvo HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice, kterému jsme měli co vracet. A to prohru v prodloužení z finále posledního turnaje konaného v této hale. Odveta se povedla a přišla druhá výhra a jak se později ukázalo byl to pro nás nejvíce vyrovnaný zápas se šťastným koncem nyní pro nás, protože zbylé dva zápasy jsme zvládli a připsali si vždy vysoká vítězství. To znamenalo vítězství v Červeném turnaji pro náš bílý tým.

Výsledky

Modrý turnaj:

Ježci HM (modrý tým) – SK Hokejbal Letohrad 2:3 (branky Ježků: A. Švejk, T. Němeček); – TJ Sršni Svitavy (žlutý tým) 3:0 (Š. Kapička Š., A. Švejk, T. Němeček); – SK Rebel Praha (bílý tým) 1:9 (A. Švejk); zápas o 3.místo – TJ Sršni Svitavy (žlutý tým) 1:3 (T. Němeček).

Červený turnaj:

Ježci HM (bílý tým) – HC Jestřábi Přelouč 11:0 (J. Peřina 7, M. Starý 2, J. Švadlenka 2); – HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 5:3 (J. Peřina 3, A. Nepovímová, J. Švadlenka); – TJ Sršni Svitavy (černý tým) 7:0 (J. Peřina 2, A. Nepovímová 2, V. Vodehnal 2, J. Švadlenka); – SK Rebel Praha (modrý tým) 9:1 (A. Nepovímová 3, J. Švadlenka 2, J. Peřina 2, V. Vodehnal).

Za Ježky (bílý tým) nastoupili: Jan Švadlenka, Jakub Peřina, Michal Starý, Oskar Meissner, Vojtěch Vodehnal , Adéla Nepovímová.

Za Ježky (modrý tým) nastoupili: Šimon Kapička , Michal Mareček, Tomáš Němeček, Adam Švejk, Matyáš Kosnar, Michal Málek, Dominik Šulc.

„Turnaj si myslím zvládla obě mužstva velmi dobře. Na tomto turnaji si odbyli premiéru v dresu Ježků Dominik Šulc a Michal Málek a byla to premiéru s Ježkem na dresu úspěšná. Takže kluci a holky – DÍKY. Děkujeme i všem rodičům za odvoz a podporu. Díky patří i organizátorům za bezproblémový průběh. A těšíme se na další turnaj 28. února. S JEŽKEM V SRDCI!".

A závěrem rád dodám: „Je jedno jestli jsi dívka nebo kluk, jestli jsi silák nebo tintítko, velikán nebo prcek je ti 5 nebo 16 u nás jsme všichni Ježci a přivítáme každého z Vás!!"

trenéři Miloš Švadlenka a Marcel Peřina