Zápas s pořadovým číslem 32 v této sezoně zavede do haly Na Střelnici soupeře z Děčína. Ona rivalové stejně jako Ústí nad Labem a Hradec Králové, mají z nadstavbové skupiny A2 zajištěnou účast v předkole play off. Kdo s kým se ovšem utká, to jasné není, variant a kombinací je hodně.

Jasné ovšem je, že na sedmé místo se přes středeční úspěch se Slunetou nemohou Dekstone Tuři dosáhnout, aby kdyby se proti Válečníkům na palubovce rozkrájeli. Matematika říká, že Ústí a Hradec současně nepřeskočí ani v případě vítězství nad Děčínem.

Dosažitelným maximem pro Svitavy je osmý flek, který obsadí v případě jakékoli své výhry nad Děčínem. Případná porážka je však může seslat až na desátou příčku. Všechno ovlivní výsledek souběžně hraného duelu, ve kterém Ústí nad Labem hostí Hradec Králové.

Tuři ovšem ještě více než na aritmetiku a porovnávání vzájemných utkání myslí na zopakování středečního výkonu, který od nich měl po delší době potřebnou jiskru a naznačil, že postup do čtvrtfinále nemusí být vzdálenou chimérou.

„Čeká nás poslední utkání ve skupině A2, se kterou se budeme chtít rozloučit vítězně. Soupeř se v posledních týdnech posílil o dva zahraniční hráče, rozšířil svoji rotaci a zvýšil kvalitu. Největší pozor si budeme muset dát na dirigenta Šišku, univerzála Pomikálka a novou posilu Bradleyho. Věřím však, že navážeme na dobrý výkon z předchozího střetnutí s Ústím, předvedeme týmovou bojovnou hru na obou stranách hřiště a budeme se radovat z vítězství,“ vyjádřil se trenér Lukáš Pivoda.

„Děčín stejně jako my usiluje o co nejlepší umístění před vyřazovacími boji, proto musíme do zápasu nastoupit tak, jako by se jednalo o play off. Věřím, že jsme po psychické i fyzické stránce připraveni natolik dobře, že uhájíme domácí palubovku,“ dodal svitavský křídelník Matěj Svoboda.

Utkání Dekstone Tuři Svitavy vs. BK Armex Děčín začíná v sobotu v 17 hodin, fanoušci musí vzít jako obvykle zavděk internetovým přenosem.