Vítězslav Hrubý si svoji premiéru v dresu dvanáctinásobného mistra z Chrudimi odbyl v zápase se Slavií Praha. V prvním poločase se sice na palubovku nedostal, ani z lavičky ale nebylo průběh jednoduché sledovat. „Začátek byl neuvěřitelný. Dostali jsme blbé dva góly, naštěstí jsme to ještě do poločasu otočili a nakonec v poklidu vyhráli," popsala průběh duelu ze svého pohledu nejčerstvější akvizice Chrudimských.

Nástup do zápasu měl Vítězslav Hrubý neskutečný. Na palubovku se dostal již za rozhodnutého stavu a hned v prvním střídání měl třikrát na noze svoji premiérovou trefu. Zatím mu ale štěstí nepřálo. „Strašně jsem chtěl dát gól," smutnil krátce po utkání sám aktér. „Po dvaceti vteřinách na hřišti jsem se dostal sám před gólmana, chtěl jsem míč prostrčit, ale nepovedlo se to. Další šance rychle následovaly, mrzí mě to." Přesto se Hrubý s týmem po závěrečné siréně mohl radovat z vítězství 6:2.

„PO PRVNÍM TRÉNINKU JSEM BYL VYKULENEJ."

Pro Vítězslava Hrubého je angažmá v Chrudimi třetím ligovým působištěm. Po Vysokém Mýtě a brněnské štaci zamířil do mistrovské Chrudimi. Jak celý přestup probíhal? „Už když v Helasu skončil Marek Kopecký, objevila se řada nabídek. S Chrudimí jsem jednal a do finále vše došlo po zápase s Hodonínem, po kterém jsem přestoupil," popisuje dvaadvacetiletý futsalista.

„Kvalita tréninků je neuvěřitelná, s Brnem se to vůbec nedá srovnávat," má jasno. Na první trénink pod hlavičkou ERA-PACKu ale příliš dobře nevzpomíná, trenér Conde celému týmu naordinoval těžký dril bez balonu. „Hned první trénink fyzický, byl jsem fakt vykulenej," smál se Hrubý a dodal: „Ale zvládl jsem to. Vím, že se mám od kluků ještě co učit."

Sám Vítězslav Hrubý bere přesun do kádru ERA-PACKu Chrudim jako velký krok vpřed, ke kterému mu gratulovali všichni v okolí. „Jsem rád, že jsem přestoupil, i když ta minutáž nebude jako v Helasu. Hlavně se musím dál učit," přijímá s pokorou svojí roli v týmu. V prvním zápase se sice premiérové trefy nedočkal, všichni však věří, že přijde co nejdříve. A třeba hned v následujícím utkání proti bývalému zaměstnavateli – Rádiu Krokodýl Helas Brno.