Ježci prolomili gólový půst již v šesté minutě zásluhou Jurgy, ještě do sirény vedení navýšil Macháček. Hokejbalisté Žamberku dokázali snížit až v závěrečné patnáctiminutovce. „Zápas proběhl v hodně přátelském duchu a velice poklidně. Nám se konečně podařilo po třech zápasech vstřelit branku, a zlomit tak šílenou sérii. Žamberk jsme z větší části zápasu přehrávali, nicméně druhou polovinu třetí třetiny jsme totálně vypustili a soupeře vrátili zpátky do zápasu. Jestli chceme v play-off uspět, tak podobné závěry zápasu si rozhodně nemůžeme dovolit,“ zlobil se na své svěřence trenér Radek Böhm.

Jeho mužstvo tak skončilo v základní části druhé ligy na třetím místě, ze soupeře však Ježci příliš nadšeni nejsou. Ve čtvrtfinále vyzvou celek Hradce Králové B. „Od rezervních mužstev se dá očekávat cokoliv. Může se stát, že na nás vyrukuje čistokrevný B-tým, ale zároveň může přijet tým doplněný o extraligové hráče prvního mužstva. Takže podle mě, jsou naše šance přímo úměrné tomu, jakou sestavu dá náš soupeř dohromady,“ komentoval trenér Heřmanova Městce Radek Böhm.

SK Hokejbal Žamberk – Ježci Heřmanův Městec 2:4 (0:2, 0:1, 2:1).
Branky Ježků: 6. Jurga (Běloušek), 15. Macháček (Běloušek), 24. Běloušek (T. Pilař), 44. Škubník (T. Pilař).
Sestava H. Městce: Synek – Valenta, Honek, Menc L., Macháček – Jurga, Jošt, Pilař T., Novák, Běloušek, Kříž, Škubník, Novelinka L., Trojek.

Petr Dejnožka