Koncem loňského roku vám těsně unikla nominace na mistrovství světa v Thajsku. Co bylo příčinou?
Před šampionátem jsem laboroval se zraněním lýtka. Na poslední chvíli jsem se dokázal dát zdravotně dohromady, ale trenér Neumann nebyl přesvědčený, že jsem stoprocentně připravený, a proto mě na poslední chvíli vyřadil z kádru. Samozřejmě mě to velmi mrzelo.

O to větší radost jste musel mít z nominace proti bronzovým medailistům z tohoto šampionátu, týmu Itálie.
Samozřejmě. Bylo to po určité pauze další moje utkání za reprezentaci a já si velice vážím každé možnosti nastoupit za národní mužstvo. Vždycky je to nejvíc, co může člověk ve svém sportu absolvovat. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon a mám radost, že se mi podařilo vstřelit i gól. Škoda, že znamenal jen zmírnění porážky.

Jak jste vaši gólovou situaci vnímal?
My jsme tam měli standardní situaci a Michal Mareš na mě houknul, ať si jdu k zadní tyči. Podařilo se mu tam míč propasírovat mezi bránícími Italy a já už to měl skoro z brankové čáry, takže nebylo nic těžkého skórovat.

Jaké jste měl celkové pocity z tohoto atraktivního duelu?
Italové potvrdili, že mají výborný mančaft. V prvním poločase jsme si museli zvykat na jejich obrovské herní tempo, fantastický pohyb. Udělali jsme několik zbytečných individuálních chyb a čtyřikrát inkasovali. Ve druhé půli jsme se zlepšili, měli i zajímavé šance, ale celkově je ta výhra Italů určitě zasloužená.

Myslíte, že v odvetě v Kladně (hráje se ve středu večer) můžete uhrát příznivější výsledek?
Dnes se potvrdilo, že jsou Italové velmi kvalitním soupeřem. Pokusíme se získané poznatky z prvního duelu využít v odvetě, eliminovat naše chyby a především zlepšit pohyb a důraz v koncovce. Pak lepší výsledek určitě není vyloučen.

Česká republika – Itálie 2:4 (2:4). Branky: 13. Cupák, 16. Oliva – 4. Silva, 7. Lima, 14 a 14. Romano. Sestava ČR: Gerčák – Belej, Frič, Koudelka, Holý, Seidler, Sláma, Oliva, Rešetár, Cupák, R. Mareš, M. Mareš.¨

Zdroj: Youtube