Combix Ústí n. L. - Era-Pack Chrudim 2:8
Fakta - branky: 10. Betyár, 15. Krok 3. a 12. Rešetár, 3. vlastní Hajas, 11. Popelka, 17. a 31. Douglas, 25. Max (Mareš), 26. Felipe. Poločas: 2:5. Rozhodčí: Šmíd, Smreček. Diváci: 620.

Sestavy - Ústí nad Labem: Vobecký (21. Bakiu) Chrudimský, Černohorský, T. Friedl, Betyár Krok, Martínek Hajas, Vošahlík. Chrudim: Meller Kopecký, Douglas, Koudelka, Felipe Max, Rešetár Slováček, Chmelík M. Mareš, Popelka.

Ostatní výsledky čtvrtfinále Poháru FAČR: United Frýdek-Místek Benago Praha 4:8, Démoni Česká Lípa Nejzbach Vysoké Mýto 2:6, Gamaspol Jeseník Slavia Praha (dohráno včera po uzávěrce).

¨

Lídry první a druhé futsalové ligy proti sobě svedl úterní zápas čtvrtfinále Poháru FAČR. Futsalisté Era-Packu Chrudim v něm potvrdili roli favorita na palubovce Combixu Ústí nad Labem si zajistili po výhře 8:2 postup do další fáze. Výsledek sice naznačuje jasnou záležitost pro hosty, především v prvním poločase ale ústečtí futsalisté ukázali, že v čele druhé nejvyšší české soutěže nejsou náhodou.

Chrudim se v utkání podle očekávání ujala vedení už ve 3. minutě, kdy se po nahrávce Maxe trefil Rešetár. Neuplynula ani minuta a domácí Hajas si srazil míč do vlastní branky a navýšil vedení hostí. Pak se ale do hry dostali i domácí. V 9. minutě ještě nadějně vyhlížející šanci Betyára zastavil dobrým obranným zákrokem Koudelka, o necelou minutu později už se však měnilo skóre, když právě Betyár po nepřímém kopu prostřelil vše co mu stálo v cestě 1:2. Vzápětí se do velké šance dostal Krok, ale ztroskotal na Mellerovi.

Namísto toho tak udeřilo na druhé straně, když v 11. minutě utkání pokus Michala Mareše usměrnil za záda domácího gólmana Vobeckého Popelka. Zkušený chrudimský hráč stál i za další brankou, po jeho nahrávce zvýšil o minutu později vedení Era-Packu svou druhou brankou Rešetár. Domácí se ale ani za stavu 2:4 nevzdali a v 15. minutě se moghli radovat díky brance Kroka. Další drama už však Chrudim nepřipustila. Ještě do poločasu zvýšil po přihrávce Maxe další Brazilec v chrudimském dresu Douglas.

Ve druhé půli už Era-Pack jen navyšoval svůj náskok. Jako první překonal gólmana Bakiu, který o přestávce v brance vystřídal Vobeckého, ve 25. minutě Max. O minutu později přidal další branku po přihrávce Slováčka Felipe a gólový účet utkání uzavřel ve 31. minutě Douglas.

Skvělá návštěva

„Nechtěli jsme dostat desítku a to se nám povedlo, takže jsem spokojen. Každý hráč dnes odevzdal maximum a bojoval," hodnotil utkání trenér Ústí nad Labem Svatopluk Friedl. „Atmosféra byla vynikající, kdyby tolik diváků chodilo na každý zápas druhé ligy, bylo by to skvělé. Chrudim je ale jen jedna," okomentoval domácí kouč početnou návštěvu 620 diváků.

To kvitoval i asistent hostujícího trenéra Jaroslav Bartušek: „Atmosféra v Ústí nad Labem nás příjemně překvapila, je dobře, že tolik lidí přišlo domácí podpořit." Chrudimský kouč byl pochopitelně spokojen i s výsledkem pohárového střetnutí. „Zápas rozhodlo proměňování šancí. Příležitost dnes dostali hráči ze širšího kádru, šetřili jsme některé opory před UEFA Futsal Cupem," uvedl dále po utkání Jaroslav Bartušek.

Chrudimské futsalisty nečeká nijak dlouhý odpočinek. Už v pátek totiž na domácí palubovce hostí v dalším utkání Chance futsal ligy brněnský Helas. Brňanům patří v tabulce sedmá příčka, Chrudim je první, i když druhá Balticflora na ni ztrácí dva body a má zápas k dobru.

Domácí přesto budou jasným favoritem, otázkou však je, jak se na nich podepíše náročný program posledních dní a blížící se UEFA Futsal Cup. Utkání začíná tradičně od 20 hodin v chrudimské sportovní hale.