Chrudim – Podolí 81:56 (23:13, 45:31, 71:51)

Body: O. Votava 16 bodů, J. Soudek 14 bodů, K. Dosoudil 14 bodů, O. Zítko 9 bodů, T. Tkadlec 8 bodů, M. Večeřa 8 bodů, F. Mareček 5 bodů, M. Chalupník 4 body, J. Filip 3 body.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Mírně navrch měli domácí, kteří se mohli opřít hlavně o velice dobrou úspěšnost střel z perimetru. V první části se dařilo především Janu Soudkovi, který dal za prvních deset minut 10 ze svých 14ti bodů. Rozdíl deseti bodů vydržel do poloviny druhé čtvrtiny. Pak přišla série Podolí, kdy dokázali stáhnout na pouhé dva body. Závěr prvního poločasu patřil Chrudimi. Za poslední dvě minuty udělali šňůru 11:0 a do přestávky šli s vedením 45:31.

Začátek druhého poločasu byl vyrovnaný. Podolí se snažilo využít výškovou převahu a vše hrnuli pod koš. Domácí pokračovali v agresivní hře a dokázali náskok navýšit na 20 bodů. V poslední hrací části domácí dovolili soupeři pouhých pět bodů a zaslouženě vyhráli 81:56. I přes problémy s fauly byl nejlepším domácím střelcem Ondřej Votava, který zaměstnal koš soupeře 16ti body.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „Do zápasu jsme vstoupili s tím, že budeme vycházet z kvalitní obrany do rychlých protiútoků. Vcelku se nám to dařilo. Bohužel jsme se nevyvarovali zbytečných ztrát na útočné polovině. Naštěstí pro nás soupeř kazil stejně jako my. V první polovině jsme se mohli opřít o kvalitní střelbu z dálky (7 trojek) a velmi kvalitní šestky (12/10).

V druhém poločasu jsme nedovolili Podolí náš náskok stáhnout. Perfektně jsme reagovali na změny obrany soupeře. Odehráli jsme dobré utkání a zaslouženě jsme vyhráli. Velice dobře zahráli všichni hráči z lavičky, kteří dali dohromady 36 bodů. Chtěl bych poděkovat divákům, kterých tentokrát přišlo opravdu hodně. Snad se jim náš výkon líbil a do budoucna si najdou zase cestu k nám do haly."

Druhé utkání se hraje 1. dubna od 17:30 v Brně.