NEOBLÍBENÝ PLAST
Málokdo rezervě Jokeritu věřil, vždyť pardubický Svítkov B se zdál být doma na plastovém povrchu nepřemožitelný, což dokázal výhrami nad Chrudimí v prvních dvou zápasech.

POMSTA JE SLADKÁ
Jokerit B ale nejdříve doma dvakrát jasně přehrál na asfaltu rezervu Svítkova 6:3 a 5:0 a vynutil si tak rozhodující pátý duel, opět na neoblíbeném plastu. Jenže Kaván se rozchytal ve stylu Dominika Haška a na jindy tutové střelce Svítkova jako by padla deka. Jakub Král, obrovský talent českého hokejbalu, byl schopen minout i prázdnou bránu.

MISTŘI! Obhajoba krajského titulu se Chrudimi vzdálila na míle daleko, když první dva finálové zápasy prohrála. Dokonalý obrat ale zapříčinil, že pohár zůstává v Chrudimi.Zdroj: Deník / Vodák Daniel

Vše podstatné z pátého duelu nejlépe vystihují slova chrudimského gólmana, vítěze trofeje pro nejužitečnějšího hráče play-off: „Budu skromný, klasicky mě to trefovalo. Ne, teď vážně. Dnes to bylo opravdu hrozně o štěstí. Dvakrát nebo třikrát netrefili hráči Svítkova prázdnou bránu, pak nastřelili břevno, přitom byl jeden z útočníků snad jen metr ode mě. Ano, měli jsme obrovské štěstí, ale musím také smeknout před kluky, hráli jsme všichni skvěle! Pro mě, jakožto pro bývalého brankáře Svítkova, je tato výhra o to sladší".

OSLAVY POSKROVNU
Ženy, děti, psi, práce,… Jedny z mnoha důvodů, proč se oslavy z obhajoby titulu odkládají na později. „Zítra jde 90% lidí do práce, takže je velmi obtížné v této euforii něco naplánovat, protože spousta hráčů si to nemůže dovolit i vzhledem k tomu, že jde o amatérský sport. Užijeme si prozatím vítěznou atmosféru doma, ale v brzké době to snad napravíme," dodává Martin Čejgl, jeden z hráčů chrudimského A týmu, který nastoupil jako výpomoc za rezervu při cestě za obhajobou titulu.