Era-Pack Chrudim - Rekord Bielsko-Biała 2:0 (0:0)

Branky: 29. Koudelka, 33. Almeida.

Od úvodní minuty se jednalo o zajímavé utkání, v němž si v úvodu ani jeden z týmů nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Domácí častěji drželi míč na svých futsalkách, soupeř z Polska mnohem více spoléhal na rychlé protiútoky, ze kterých však dokázal opravdu vydatně hrozit. Mezi třemi tyčemi chrudimské svatyně se však ke kvalitnímu výkonu rozchytal gólman Ton, který přiváděl soupeřovi hráče doslova k šílenství. Navíc se i on podílel na útočných akcích Era-Packu, například po jeho prudkém výpadu clonil hostujícímu gólmanovi Max a díky tomu měl Nawrat s Tonovou střelou spoustu práce. Na druhé straně bylo hodně horko po akcích France či Tysoně, pokaždé však Rekordu chybělo k brance lepší provedení celé příležitosti ve finální fázi. A když zase Nawrat zlikvidovat dělovku Slováčka, skončil první poločas bez branek.

Po příchodu z kabin zvýšili domácí svoji aktivitu směrem dopředu a ihned se to na výrazu hry projevilo. Při šanci Michala Mareše se musel znovu zaskvět Nawrat, po další stoprocentní příležitosti mu po střele kapitána Rešetára pomohla levá tyč. Nakonec se po dobývání soupeřovy svatyně dočkal chrudimský tým úspěchu ve 29. minutě, kdy Dentinho připravil míč před prázdnou klec pro Tomáše Koudelku. Vítězství Era-Packu stvrdil o čtyři minuty později přesnou tečí Slováčkovy střely Almeida. Změnu stavu nepřinesla ani polská hra bez brankáře.

Era-Pack Chrudim - Rekord Bielsko-Biała 2:1 (0:0)

Branky: 33. Kovács, 36. Slováček 30. Janovský.

Do odvetného utkání vstoupili domácí v hodně obměněné sestavě, na tribuně zůstali oba bratři Marešové či Lukáš Rešetár, šanci naopak dostali Kovács se Zárubou.

I v tomto střetnutí měli domácí hráči od úvodní minuty navrch, do kvalitních šancí se ale dostali až s drobným zpožděním. První velkou příležitost totiž měl tým z Polska, Franzova teč ale byla příliš jemná a míč se tak mezi tři tyče nevešel. To byla první a také poslední akce Rekordu v prvním poločasu, ve zbytku půle již „mluvila" směrem dopředu pouze Chrudim. Nejprve se prudkou ranou neprosadili Max či Slováček, chvíli na to rozduněli tyčky a břevno v přesném pořadí Koudelka, Kovács a Záruba, gólman Kaluža ale zůstal i po těchto pokusech nepřekonán. Když neskončilo brankou i jedovaté zakončení Felipeho, šlo se do kabin, stejně jako v prvním vzájemném souboji, bez vstřeleného gólu.

Po pauze pokračoval tlak jedenáctinásobného mistra České republiky a nebezpečně vypadala hned po rozehrávce Maxova teč patičkou po stříleném centru Almeidy. Na úvodní branku tak fanoušci čekali až poloviny druhého poločasu, trochu překvapivě se ale jako první prosadili hráči Rekordu. Janovský využil dobré rozehrávky rohového kopu a pohotovou střelou umístil míč k přední tyči. Inkasovaný gól donutil chrudimské futsalisty k ještě větší aktivitě směrem dopředu, z čehož za tři minuty vyplynulo vyrovnání. Ukázkovou střelou o tyč se prezentoval Michal Kovács. Chrudimští se však nechtěli smířit ani s remízovým stavem, šli za výhrou a vítězná branka přišla ve 36. minutě. Max sklepl míč na Slováčka, který si už věděl sám před Kalužou rady. Těsné vedení pak již Era-Pack udržel, navíc mohl ještě udělat při power play soupeře definitivní tečku Záruba, to by ale před prázdnou brankou nesměl nastřelit pouze tyč.

V sestavě Era-Packu Chrudim se prostřídali: Ton Koudelka, Almeida, R. Mareš, M. Mareš, Max, Dentinho, Rešetár, Slováček, Felipe, Záruba, Kovács.

Zajímavostí je, že Chrudimští utrpěli v celé přípravě pouze jedinou porážku, a to se slovinským Dobovcem. Nyní tým čeká čtrnáctidenní zápasová pauza, po které se v pátek 11. září představí v prvním mistrovském zápase na palubovce Vysokého Mýta.

A aby bylo naše futsalové zpravodajství úplné, přidejme ještě jméno posledního soupeře Era-Packu v základní skupině UEFA Futsal Cupu. Společně s domácí Rigou a Aténami si Main round zahraje i belgický tým Halle-Gooik, který zvládl roli favorita a bezpečně ovládl předkolo. (rp, dej)