Navíc střetnutí s otloukánkem soutěže se jim náramně hodí do plánu. Nováček totiž ještě nevyhrál a jeho obrana je děravá jako řešeto. Druhá část souvětí ale v poslední době platí i pro Pardubice. Ve třech zápasech inkasovaly téměř tři sta bodů, z toho dvakrát si je soupeř vychutnal „kilem“.

10. kolo Kooperativa NBL:

Sobota 18:00: GBA Fio banka Jindřichův Hradec (0výher /9 proher) - BK JIP Pardubice (5 výher/2 prohry).

Pardubičtí obři mohli celý týden nerušeně pilovat obranné systémy. Původně plánovaný zápas Alpe Adria Cupu v rakouském Welsu totiž zatrhl koronavirus v kádru soupeře.

“Pro nás je to velmi důležitý zápas, protože se chceme vrátit na vítěznou vlnu a dále se držet mezi nejlepšími čtyřmi týmy NBL. Domácí stále čekají na první vítězství, ale očekávám, že nepůjde o jednoduché utkání, Jindřichův Hradec už odehrál dva tři zápasy, v nichž měl šanci zvítězit. Navíc mají několik nových hráčů, což pro ně určitě bude pozitivní změna. Klíčovým hráčem útoku je Torin Dorn, dalšími osovými hráči jsou například rozehrávač Marek Welsch a zkušený český pivot Lukáš Stegbauer,“ přidává své postřehy pardubický kouč Dino Repeša.

Jeho tým má ideální příležitost vyzkoušet, jak na tom Beksa s tou defenzivní činností vlastně je…

„Z našeho pohledu bude klíčová obrana, musíme bránit lépe, než v posledních zápasech. Máme za sebou v sezoně první týden, v němž jsme nehráli zápas a díky tomu jsme měli šanci každý den trénovat. Pevně věřím, že se to projeví a že odvedeme lepší výkon, především na obranné polovině hřiště,” přeje si Repeša.

Pardubičtí basketbalisté (v pruhovaném) nestačili doma na USK Praha.
Repeša se po utkání napil čaje z Hercampuri. Uvařili mu ho Mangas s Westem.

Ten už může počítat s Josefem Potočkem, který se vrátil po zranění do pracovního procesu.

“V týdnu jsme měli hodně prostoru na trénink. Zaměřovali jsme se především na obrannou fázi, konkrétně na výpomoci v situacích jeden na jednoho, protože v minulém utkání s USK Praha jsme tyto souboje prohrávali. Jindřichův Hradec je tým, jehož hráči hodně hrají právě jeden na jedna, takže bude důležité, abychom je co nejvíce eliminovali a dobře si pomáhali. Můžu říct, že všichni jsme hodně hladoví a rozhodně chceme vyhrát. Chceme si vylepšit náladu, než jakou jsme měli po předchozích dvou prohraných zápasech,” naráží Potoček na pohárový nezdar v Levicích a v lize s USK.

Pro doplnění: Beksa nebude hrát v evropském poháru ani následující týden, protože tradiční nákaza řádí i v chorvatském týmu ze Šibeniku.