Tak herní část turnaje máme za sebou a výsledkově se nám poslední dvě utkání sice nepovedla, ale i přes to patří dík všem hráčům, kteří doslova vybojovali toto „bramborové“ umístění. V kádru našeho týmu se zajisté neztratila početná východočeská enkláva, která čítá 8 lidí. Hráči Marek Kopecký, Lukáš Rešetár, Pavel Novotný obstarávali útočnou činnost,Tomáš Bouška a Radek Kroulík zase tu obrannou. Vše jistil z branky Libor Gerčák. O zdraví se nám staral MUDr. Tomáš Brož a o technické zajištění moje maličkost.

Dnes (v neděli - pozn. redakce) se jedeme podívat na finálové utkaní, které se odehraje v Anápolisu a večer navštívíme vyhlášenou Churrascaríi, což je podnik, kde zaplatíte za vstup a do sytosti si užíváte místní speciality na grilu nebo bufetu dle libosti a bez ohledu na množství. Platíte pak již jen za spotřebu nápojů. Myslím si, že takový Lukáš Rešetár, který je pověstný velkým přísunem stravy si opravdu příjde na své, stejně tak jako další fajnšmekři. Hráči se dnes ještě budou moci naposledy vyfotit s fanoušky a zítra (v pondělí - pozn. redakce) odlétáme opět přes Portugalsko zpět do Čech. Na letišti se k naší výpravě přidá i rozhodčí Radek Venc, který zde na tomto turnaji úspěšně hájil renomé našich rozhodčích.

Děkujeme všem, kdo nám drželi palce a přáli hodně štěstí. Věřím, že tento velice kvalitní turnaj obsazený 16ti účastníky z celého světa kvalitně odstartoval u našich hráčů přípravu na další ligový roční a hlavně na Mistrovství Evropy, které se kvapem blíží.

Ota Stejskal