Naposledy neuspěli v odloženém utkání na půdě Benešova. Nepříznivou šňůru se pokusí přetnout už o nadcházejícím víkendu, kdy se dvakrát představí před domácími fanoušky. V sobotu je čekají Lions Jindřichův Hradec, v neděli hostí Tábor.

Dohrávka 14. kola: BC Benešov – Sokol Darren Chrudim 77:62 (24:12, 50:34, 66:50).

Sestava a body Chrudimi: Dosoudil 6, Chalupník, Bubeník 5, Halamka 2, J. Večeřa 12, Filip 7, Hanus 9, Soudek 8, M. Večeřa 13.

Štěpán Popelka, trenér Darrenu Chrudim: „V pátek jsme v rámci dohrávky 14. kola jeli do Benešova. Vzhledem k naší výškové převaze byl jasný pokyn dostat balón do vymezeného území a využít naše pivoty. V začátku utkání se nám to dařilo. Pak přišla ale smršť rychlých protiútoků Benešova, na které jsme nedokázali zareagovat a první čtvrtinu jsme prohráli 24:12. Úkol byl tedy jasný. Zastavit přechod soupeře na útočnou polovinu i za cenu taktického faulu. Moc se nám to nedařilo, ale alespoň jsme začali být úspěšní v útoku.

O poločase bylo skóre 50:34 a bylo jasné, že se musíme zaměřit na obranu. Třetí část byla naprosto vyrovnaná. Do poslední čtvrtiny jsme šli s tím, že zkusíme z náskoku soupeře něco ubrat. Náš nástup byl parádní a během chvíle jsme náskok stáhli na hratelných 7 bodů. Už to vypadalo, že máme nad soupeřem lehce navrch. Bohužel pro nás si Benešov koncovku pohlídal a zaslouženě zvítězil.

V utkání bylo vidět, že kluci, co přišli po zranění, mají určité manko s fyzičkou. Z toho pramenily i zbytečné ztráty, které Benešov dokázal potrestat. Na tom budeme muset zapracovat. Teď nás čeká domácí utkání, které prostě musíme zvládnout, protože naše série bez vítězství už nyní čítá pět zápasů."