Čeští akademici měli co dělat, aby se probojovali mezi nejlepší čtyři celky světového šampionátu. Po vyrovnaném prvním poločase (1:1) se Thajci dostali do vedení, ale v závěru nejprve dorazil Vnuk Slováčkovu střelu, a pak Češi zahráli skvělý signál, který zakončil přesně do thajské brány Holý.

"V zápase s Thajskem jsme byli v prvním poločase jednoznačně lepším týmem a měli jsme o poločas vést 4:1, bohužel jsme nastřelil tři tyčky a pohrdli třikrát situací, kdy jsme byli tváří v tvář thajskému brankáři, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Ve druhém poločase jsme měli problém dostat se do pozorné obrany Thajců, kteří nás výborně brejkovali a z jednoho takového brejku šli do vedení 2:1. Pokusili jsme se o útočnou power play, ale nehráli jsme ji moc dobře, a tak jsme stáhli rotaci na čest hráčů a z dorážky se nám podařilo vyrovnat na 2:2. Minutu a půl před koncem jsme ze standardní situace dali na 3:2 brankou Michala Holého a výsledek ubránili. Tým ukázal velkou morální sílu, kdy dokázal skoro prohrané utkání otočit a zvítězit," těšilo trenéra Davida Friče.

Po senzačním postupu se český tým utká v semifinále s Ruskem. Zápas se hraje v sobotu od 16 hodin našeho času. Zápas můžete sledovat zde!

Česká republika – Thajsko 3:2 (1:1)Branky ČR: Křemen, Vnuk, Holý.

Sestava ČR: Mareš (Konečný) - Slováček, Křemen, Vnuk, Holý – P. Drozd, D. Drozd, Štrajt, Mažári - Kubelka, Ovčačík. Trenér David Frič.