Krčín - Hlinsko 12:14 (9:9)

Když má kterýkoliv mančaft oporu v brance, tak je to o něčem úplně jiném. V tomto případě z Opatovic „půjčená" Aneta Ansorgová v dresu Hlinska soupeře vychytala! Šlo o pohledný zápas, který měl náboj. Celé utkání byl hostující tým ve vedení, v němž domácí hráčky až před přestávkou dokázaly stav srovnat. S nástupem do druhé půlky šly ale házenkářky z Vysočiny opět do vedení, které již udržely. Střelecky zářila další hr áčka na hostování Barbora Bittnerová. „Strašně moc nám pomohla děvčata z Opatovic, která svým výkonem strhla i naše hráčky," těšilo předsedkyni HK Janu Vítovou.

Sestava a branky HK Hlinsko: Ansorgová Černá, Kejzlarová, Slavíčková, vypomohla I. Volfová P. Volfová 4, N. Kvapilová 1, Bittnerová 9, Melounová.

Janu Vítovou však mrazí skutečnost, že v příštím kole, kdy tým zajíždí k nováčkovi do Brna, budou scházet obě opatovická děvčata (hrají zápas II. ligy) a navíc ještě předem omluvené Slavíčková a Petra Volfová. K tomu se pojí následující řádky.

Již v sobotu se hrál v Krčíně turnaj starých gard, kde ze sedmi družstev obsadilo Hlinsko třetí místo. Za tento tým chytala útočnice „áčka" Petra Melounová, která byla dokonce vyhlášena nejlepší brankářkou! Na obraně se představily Jana Horáčková trenérka žen, Iva Volfová a Jarmila Poulová, útočné trio tvořily Libuše Obolecká, Veronika a Monika Hromádkovy. „Nakonec to vypadá, že si do Brna budeme muset „půjčit" naše ženy ze staré gardy, které hrají pouze pro radost, ale v tomto případě nám mohou mimořádně hodně pomoci," věří v dobrý skutek a pak i možný slušný výsledek Jana Vítová.

Do úplnosti ostatní výsledky I. kola: Dobruška Draken Brno 32:15, Bakov Přeštice 6:22, Tymákov Příchovice 18:12, Chomutov Žatec 12:25.

JAROMÍR DOLEŽAL