Jednak se do hlavních mítinků v Plzni, na Kladně a v Kolíně zapojí přední čeští atleti, mj. Barbora Špotáková, Pavel Maslák či Tomáš Staněk, především však tento den bude patřit dětem a mládeži. A to nejen při pohledu do kalendáře. Právě pro mladé atlety, jimž v uplynulých těžkých týdnech sport scházel nejvíce, se uskuteční závody na 173 stadionech napříč celou Českou republikou!

Původně Český atletický svaz počítal se stovkou akcí, nakonec se tento počet díky mimořádnému zájmu a spolupráci atletických oddílů a klubů skoro zdvojnásobil. Celý projekt se jmenuje stylově Spolu na startu a primárně je určen atletickému potěru, ovšem řada pořadatelů má připraveny i disciplíny pro dospělé závodníky.

V Pardubickém kraji se do tohoto unikátního projektu zapojily tyto kluby: Hvězda SKP Pardubice, AC Pardubice, Jiskra Litomyšl, TJ Svitavy, Atletika Polička, TJ Slovan Moravská Třebová, AC Vysoké Mýto, Jiskra Ústí nad Orlicí, Sokol Holice, Iscarex Česká Třebová, Atletika Chrudim a ŠAK Pardubice Benešovka.

Na jejich sportovištích bude v pondělí odpoledne obnovena domácí atletická sezona a nezbývá než doufat, že to bude předzvěst veselejších časů…