Oddíl Loko Pardubice uspořádal již 11. ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových, které tragicky zahynuly při autonehodě. Závod byl určen pro všechny kategorie v různých dvojbojích.

V nejmladších žákyních nastoupila šestiletá Karolína Horníková. Skvěle zacvičila obtížnou sestavu na bradlech se vzklopkou na nižší i vyšší žerdi, bohužel se jí nevydařilo ustát na akrobacii rychlý přemet vzad a bodová srážka ji odsunula z medailového umístění na 5. příčku.

Mladší žákyně Sára Kulhavá zacvičila své obtížné sestavy také výtečně. Poprvé předvedla pomalý přemet vzad na kladině a prohnuté salto vpřed jako seskok. Na akrobacii zařadila novinku salto vzad po fliku. Zaslouženě tak získala stříbrnou medaili. I druhá závodnice Sokola Chrudim v této kategorii Bára Šimonová zacvičila výbornou sestavu na kladině a poprvé cvičila sestavu na akrobacii na hudbu, celkově skončila na pěkném 8. místě.

V nejstarší kategorii měla Chrudim také dvě zástupkyně. 14letá Kateřina Doležalová zacvičila krásně a bez zakolísání kladinu s rychlým přemetem vzad a její sestava na bradlech se závěrečným saltem vzad s obratem byla také parádní. Měla velkou radost, když v těžké konkurenci vystoupila na bronzový stupínek. O dva roky mladší Zuzaně Malinské se také velmi vydařila sestava na kladině i letový prvek na bradlech a celkově skončila na pěkném 6. místě.

V soutěži družstev pak byly nejlepší juniorka a mladší žákyně K. Doležalová a S. Kulhavá překvapivě vyhlášeny na 2. místě, což je v konkurenci oddílů jako je např. Most, Šumperk, Brno, Jindřichův Hradec, skvělý výsledek. 14. místo z celkového počtu 80 závodnic ještě obsadily Z. Malinská s B. Šimonovou.

O týden později se vydaly chrudimské sportovní gymnastky do Jindřichova Hradce, kde také soutěžily ve svých výkonnostních kategoriích. Jednalo se o zkoušku před oblastním přeborem, který se uskuteční v sobotu 22. listopadu v Hradci Králové a kde půjde o postup na Mistrovství ČR.

V kategorii žákyň B poprvé závodila devítiletá Sára Kulhavá, která zacvičila skvěle obtížnou sestavu na kladině a dostala z ní nejvyšší známku ze všech. Také ostatní nářadí zvládla bez zakolísání a to ji vyneslo v konkurenci děvčat z Českých Budějovic, Prahy či Litvínova krásnou bronzovou medaili.

O rok mladší Karolína Horníková měla premiéru se sestavou na akrobacii na hudbu a dokonce poprvé skočila salto vzad v akrobatické řadě, za což dostala vysokou známku i pochvalu trenérky. Bohužel z ošidné kladiny dvakrát spadla, a tak celkově skončila z 27 závodnic na 15. místě.

V kategorii juniorek závodila Kateřina Doležalová a Zuzana Malinská. Kateřina dobře zvládla obtížnou sestavu na bradlech a dostala za ni druhou nejvyšší známku. Z kladiny bohužel spadla z rychlého přemetu vzad, ale na prostných měla nádhernou čistou sestavu, za kterou dostala nejméně srážek. Celkově vybojovala skvělé čtvrté místo. Zuzana Malinská bohužel také spadla z kladiny, což znamenalo ztrátu jednoho bodu. Zvládla však obtížnou sestavu na bradlech a dostala za ní třetí nejvyšší známku. Celkově se pak umístila na krásném 6. místě. (sl)