FK ERA-PACK Chrudim – SK Olympik Mělník 14:1 (7:0)
Chrudimští na svého soka nastoupili s vervou již od samotného začátku a po půlminutce hry se již dostali do vedení. Felipeho střelu dorazil do sítě jeho brazilský kolega Max, který tak odstartoval další střelecký koncert. Poté to již šlo hodně rychle nahoru. Kapitán Lukáš Rešetár stihl v rozmezí minutky dvě gólové radosti, Max, Martin Doša a Michal Mareš následně zvyšovali již na rozdíl šesti branek.

Olympik neodehrál v Chrudimi vůbec povedené utkání, ještě do pauzy prostřelil gólmana Jenče David Drozd. Stejný hráč se postaral o navýšení vedení i po příchodu z kabin, následně přenechal svůj střelecký um dvojčeti Pavlu Drozdovi, který se také zapsal do listiny střelců hned dvakrát. Chrudimská sportovní hala nakonec slavila i dva hattricky, třígólový večer zaznamenal Lukáš Rešetár, Max stihl přidat ještě jednu gólovou radost navíc.

Střeleckou listinu ještě zvládl obsadit i nejlepší nahrávač Condeho výběru Tomáš Koudelka. Hosté se přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu, o který se postaral nejlepší střelec Olympiku Josef Gabčo. Chrudimští futsalisté potvrdili s blížícím se koncem základní části svoji pohodu a výrazně si nyní vylepšili i střelecké statistiky.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „V dnešním zápase nám vyšlo naprosto vše, co jsme si chtěli zkusit. Velmi brzy jsme otevřeli skóre, což nám dalo klid. Zápas byl důležitý, řada hráčů dostala více prostoru a šance se zhostila velmi dobře. Věřím, že nejlepší cesta, jak ukázat naši sílu, je hrát s plným nasazením od začátku do konce nehledě na výsledek. A to jsme dnes ukázali. Nyní nás čekají čtyři těžké zápasy, na které musíme být skvěle připraveni.“

Dominik Zdržálek (hráč SK Olympik Mělník): „Zápas se hodnotí těžko. Bylo znát, že nám chyběli čtyři hráči základní sestavy, ale i tak jsme měli k zápasu, a především k první půli, přistoupit jinak. Druhý poločas jsme aspoň začali bojovat a vytvořili si pár šancí, ale celkově to byla z naší strany ostuda. Musíme to ale hodit za hlavu a připravit se teď na Teplice. To bude úplně jiný zápas. Jinak Chrudimi gratuluji, podle mě je to jasný kandidát na titul."

Fakta - branky: 1. Max (Felipe), 4. Rešetár (Koudelka), 5. Rešetár (P. Drozd), 8. Max (Felipe), 13. Doša, 14. M. Mareš (Doša), 16. D. Drozd (Koudelka), 26. D. Drozd, 26. P. Drozd (Koudelka), 28. Rešetár (D. Drozd), 29. Max (M. Mareš), 29. Max (Doša), 34. Koudelka, 40. P. Drozd (Rešetár) – 30. Gabčo (Zdržálek)

Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Rešetár, Felipe. Mělník: Jenč (Zyryanov) – Zdržálek, Gabčo, Šuba, Němec, Mažári, Buzek, Surmaj, Stýblo, Babovák.  Petr Dejnožka