Bylo se na co dívat. Napínavé souboje, v některých případech doslova ostré lokty, skoky, pády, i to diváci mohli vidět na trati U Slona, kam byly závody přesunuty z areálu Větrný Vrch, kde sněhová pokrývka nestačila.

Do finálových bitev se probojovali ti nejlepší z předchozích rozjížděk. Semifinále určilo, kdo si zajede o medaile, další se museli spokojit jen s malým finále o konečné 5. – 8. místo. Velmi razantně o sobě dali vědět především lyžaři z Libereckého kraje, kteří vybojovali dohromady pět medailí. Pokud se pak podíváme do medailového pořadí, „Krakonošovi“ svěřenci doposud nasbírali 32 medailí a jsou suverénně v čele pořadí krajů (205 bodů), kde se bodují místa od prvního do čtrnáctého.

Hvězda dne: Linda Trejbalová
Jako předlohu si alpská lyžařka z Libereckého kraje zvolila film Rychle a zběsile. Dá se k tomu směle přiřadit její počínání mezi slalomovými tyčemi. Deklasovala další závodnice o parník, vyhrála o bezmála čtyři sekundy.

Moment dne: Fair play
Od mládežnického věku je potřeba respektovat jeden druhého. V rámci skicrossových závodů je kontakt mezi závodníky na trati běžnou rutinou. Avšak v cíli si všichni po dojetí podávali ruce. Potlesk patří všem!