Ač se to na první pohled nezdá, souboj s Plzní bude pro Chrudim, vyjma utkání v Lize mistrů, nejdůležitějším soubojem. Jen vítězství na domácí půdě zajistí svěřencům trenéra Felipe Condeho lepší vzájemný zápas a tím i naději na první místo po základní části 1. FUTSAL ligy!

Situace v tabulce vypadá jasně. Chrudimští ztrácejí ze třetího místa na první Plzeň šest bodů, mají však o zápas odehráno méně. Pokud se jim podaří zvítězit, díky remíze z prvního vzájemného zápasu bude mít šest kol před koncem důležitý lepší vzájemný zápas. „Máme to spočítané dobře, víme, že jsme jednou prohráli, Plzeň ještě ne. Pokud Plzeň dokážeme ve středu porazit a všechny ostatní naše další zápasy zvládnout, tak bychom měli být první na vzájemný zápas,“ představil matematiku chrudimský hráč a český reprezentant Tomáš Koudelka.

První formace Chrudimi zlomila Slavii dvěma góly. Na snímku Yuri (zády), Everton a Jaroslav Kubát.
Slavia pokořena třemi trefami. Chrudim stále může myslet na čelo

Naopak případná porážka by pro Chrudimské mohla mít fatální důsledky, další ztráta by nejspíše znamenala až třetí místo po základní části, s čímž se Chrudim už dvě sezony nazpět, kdy nakonec vypadla v semifinále.

Koudelka moc dobře ví, o co se ve středu hraje: „Jdeme zápas od zápasu, ale teď nás čeká ten s přímým konkurentem o první místo. Věříme, že pokud ho zvládneme, tak budeme na tom psychicky dobře. Ten, kdo bude první po základní části, bude mít stále velkou výhodu domácího prostředí. To platí i když tady bohužel nejsou fanoušci. Pořád hraje roli cestování a pohodlí domácí haly,“ popsal důvody nutného vítězství proti Interobalu.

Vpravo Tomáš Koudelka v bílém dresu české reprezentace.
Druhý pokus neúspěšný. Velká škola, uznal Koudelka

První vzájemný zápas přinesl v Plzni mnoho vášní, po bezbrankovém prvním poločase vše načal rychlou červenou kartou Rennan, řada obratů nakonec přinesla remízový výsledek 3:3.

Věřím, že nás čeká skvělý zápas dvou vynikajících týmů. Chceme tři body,“ rezolutně popsal chrudimský kouč Felipe Conde. Souboj Chrudimi s doposud neporaženou Plzní startuje před kamerami České televize ve středu ve 20.10 hodin. Kdo se přiblíží výhře v základní části?