Na zajímavé ceny od Fortuny a FAČR se mohou těšit i další nejlepší hráči v absolutním pořadí. Odměněni budou i výherci jednotlivých kol, kteří obdrží sázenky Fortuna v hodnotě 100 Kč.

JAK TIPOVAT

Sběrná místaChrudim – redakce Chrudimského deníku, ulice Soukenická 154.
Hlinsko – sázková kancelář Fortuna, ulice Družstevní 1400.

1. Pomocí hlasovacího kuponu, který najdete od pondělí do středy na stránkách Deníku a doručíte na adresu: redakce Chrudimského deníku, Soukenická 154, nebo do sběrných schránek Tip ligy Deníku. Obálku se soutěžním kuponem zřetelně označte slovy „Tip liga".

2. Na internetu na webových stránkách www.denik.cz/fortunatipliga. (vyhledejte váš Deník a tipujte, ale až od druhého kola). Uzávěrka pro tipování na webu je v pátek v 16 hodin.

První hlasování pouze na kuponu, abychom Vás mohli do soutěže zaregistrovat a přidělit startovní číslo! Pokud hráč tipuje poprvé, napíše do kolonky pro identifikační číslo velké písmeno N a dále vyplní své číselné heslo a ostatní údaje jméno, příjmení, adresu, telefon, e-mailovou adresu a odpoví, zda je, nebo se chce stát předplatitelem Deníku.

Heslo si hráč určí sám při vstupu do hry jako kombinaci libovolných čtyř číslic od 0 do 9, například 0123. Startovní číslo hráči přiděluje při vstupu do soutěže redakce.

Každou středu otiskneme pořadí všech soutěžících. V tomto seznamu nový hráč zjistí své startovní číslo, které v dalším průběhu hry již sám vpisuje do kuponu nebo je uvádí při hlasování na internetu. Každý hráč může tipovat v jednom kole pouze jednou a pod jedním startovním číslem.

BODOVÁNÍ

Kupon obsahuje 10 fotbalových zápasů, které se hrají o následujícím víkendu. Tipující u každého z nich napíše 0, 1 nebo 2, podle toho, jak odhaduje výsledek utkání v základní hrací době (1 = vítězství domácích, 0 = remíza, 2 = vítězství hostů). Dvojtipy jsou nepřípustné. Každý nevyplněný tip na zápas znamená dva minusové body.

Hráč dále vyplní Supertrefu, která rozhoduje při určování vítěze kola a pořadí při rovnosti bodů. Zde soutěžící uvede celkový počet branek, který podle jeho mínění padne v uvedených deseti zápasech.

Za každý správný tip soutěžící získává 2 body, za chybný jeden bod ztrácí, tzn., že maximum je 20 bodů, minimum -10 bodů. Vítězem daného kola se stává hráč s nejvyšším počtem získaných bodů. Odečítání bodů zajišťuje, že se do hry můžete zapojit i v jejím průběhu a stále máte šanci na celkové vítězství a tedy hlavní výhru. Pokud se některý z vybraných zápasů nesehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem, nedostanou za něj hráči žádný bod.

A pozor! Deník přichází s novinkou: 2 bonusovými body pro každého hráče, který spolu s tipy odevzdá i speciální číselný kód otištěný na kuponu v novinách. Tento kód mohou vložit do tiketu i hráči na webu.

Úplná pravidla jsou na www.denik.cz/fortunatipliga.

UZÁVĚRKA KOLA

Uzávěrka pro vhození kuponů do sběrných schránek je pátek v 16 hodin. U kuponů zaslaných poštou je rozhodující datum poštovního razítka.