Mýlil se. Produktivní chrudimský futsalista v letošním ročníku již podruhé uzavřel duel se třemi vstřelenými góly na kontě. Kromě hattricku proti Kladnu (11:1) vyprovodil stejným způsobem na konci listopadu také brněnský Helas.

Zároveň chrudimský mladík prozradil, koho by si nepřál do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

Tomáši, dneska další jednoznačné vítězství, které potvrdilo Chrudimi první místo v základní části. Jak bys ho zhodnotil?
Kladno přijelo se šesti hráči, takže jsme už během rozcvičky viděli, kolik jich proti nám nastoupí. Díky tomu jsme tak trochu očekávali, jaký to bude zápas, že se bude hrát pouze na jednu branku, což taky tak nakonec dopadlo. Myslím si, že brankář je zachránil od daleko horšího výsledku. Dle mého názoru je pro Kladno jedenáct inkasovaných gólů ještě dobrý výsledek.

Často se v Chrudimi mluví o tom, že nevyužíváte vypracované příležitosti. V zápase proti Kladnu mi přišlo, že jich bylo tedy víc než dost…
Dneska jsme zase potvrdili, že prostě šance nevyužíváme. Často jsme chodili tři na jednoho nebo tři na dva, několikrát jsme nedali ani ty nejvyloženější příležitosti. Naopak jsme dali branku třeba ze situace, která vůbec nebezpečně nevypadala. V zápase proti Kladnu nás to rozhodně tak moc mrzet nemusí, jenže přijdou mnohem těžší soupeři, kde nás to už mrzet bude. Zastříleli jsme si, ale musíme rozhodně zlepšit koncovku.

Ty jsi dosáhl druhého letošního hattricku, velký podíl na něm měl Radim Záruba, který se tentokrát z role rozeného střelce převtělil v nahrávače. Můžeme hlavní podíl na tvém hattricku přičíst jemu?
Radim má obrovskou formu, to je vidět na první pohled. Z nás si nikdo nehraje na to, kdo dá kolik gólů, hlavní je, abychom šlapali jako tým. Je vidět, že si dokážeme vyhovět v situacích, kdy jdeme třeba dva sami na brankáře. Nikdo to nehraje tak, aby právě on vstřelil gól, ale naopak aby to právě gólem skončilo.

První místo v základní části už vám nikdo nevezme, ať už zápas s druhým Benagem dopadne jakkoliv. Může to pro vás být psychická výhoda před vzájemným utkáním?
To bych neřekl. My jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát a stejně tak i do utkání proti Benagu. Hrajeme stejně, ať je to první zápas základní části nebo poslední. Každý chceme vyhrát, na zápas proti Zruči nebude mít jistota prvního místa vůbec žádný vliv.

Jak vlastně vnímáš blížící se střetnutí dvou nejlepších týmů současnosti na českém území?
Já Benago sleduji pouze pomocí výsledků a sestřihů, ale že bychom se na ně zaměřili, to zatím rozhodně ne. Víme, že, když se jim nedaří, jsou schopni hrát většinu zápasu v power-play, na to se připravíme. Uvidíme, s čím trenér přijde, aby nás Benago s ničím nepřekvapilo. Když budeme hrát naši hru, měli bychom zvítězit.

Dva zápasy před koncem základní části se dá spekulovat o možném soupeři do čtvrtfinále. V úvahu přichází Sparta či brněnští Krokodýl s Tangem. Mnohem reálněji se v současné době jeví varianta s cestou do Brna, koho by si Tomáš Koudelka přál za soupeře do čtvrtfinále play-off?
Když jsem viděl „nefutsal", který do Chrudimi přivezl Marek Kopecký s Krokodýlem, tak zrovna tohoto soupeře bych si do čtvrtfinále příliš nepřál. Určitě by se stejným stylem vyrukovali i nyní.

Na druhou stranu zápas s nimi nám moc nevyšel, takže bychom jim to chtěli rozhodně vrátit a odčinit domácí zápas, který se nemohl nikomu líbit. V konečném součtu nám to může být jedno, protože jestli chceme vyhrát ligu, tak stejně musíme porazit každého.

Petr Dejnožka