Managementu mistrovského FK ERA-PACK Chrudim se ve spolupráci s komisí futsalu při FAČR podařil opět husarský kousek. Klubu bylo opět přiděleno pořadatelství základní skupiny UEFA Futsal Cupu.

O dvě postupová místa bude od úterý 4. září zápolit na místním zimním stadionu neobvykle vyrovnaná čtveřice týmů. Vedle osminásobného mistra ČR (9. v klubovém žebříčku) se zde představí rumunský šampion, který je v Evropě jen o dvě místa za ERA-PACKem, ukrajinský mistr (20. na žebříčku) a bosenský vítěz jedné ze skupin předkola (23. v Evropě).

SK ENERGIA LVOV byl založen v roce 2001 a již příští rok hrál ukrajinskou nejvyšší soutěž. V roce 2007 získal svůj první mistrovský titul a v UEFA Futsal Cupu se probojoval do Elite round. Po určitém útlumu nastal v roce 2011 velký návrat ziskem pohárové trofeje a loni Energie opět vyhrála mistrovský titul i díky tomu, že pod jeho křídla přišla řada hráčů z již neexistujícího Taimu Lvov. Největšími hvězdami klubu jsou Maxim Pavlenko a Ildar Makaev.

Bosenský KMF LEOTAR TREBINJE vznikl koncem 20. století jako odnož tamního fotbalového klubu (byl založen v roce 1925). V posledních pěti letech dokázal třikrát vyhrát tamní ligu a loni i letos se probojoval z předkola do základní skupiny. Jeho nejlepším hráčem je Felix Da Silva.

CITY´US TARGU MURES má poměrně krátkou historii od roku 2004. S příchodem portugalského trenéra Artura Mela nastal velký vzestup výkonnosti. V posledních pěti sezonách vyhrál tým rumunský pohár a třikrát mistrovský titul. Dvakrát se dokázal probojovat do Elite round UEFA Futsal Cupu. Targu Mures je hlavním dodavatelem hráčů pro rumunskou reprezentaci. Největší hvězdy: Florin Matei a Robert Lupu.

I když všechna utkání ERA-PACKu v základní skupiny vysílá program ČT4, neměli by opravdoví futsaloví fanoušci v hledišti „zimáku" rozhodně chybět! 

Tomáš Koudelka: Doufám, že při UEFA Futsal Cupu dostanu šanci

Tomáš Koudelka podával v přípravě kvalitní, bojovné výkony. Na snímku při utkání s nizozemským Eindhovenem.

Před několika týdny se vrátil z ročního působení v Bohemians, teď se pere o místo v sestavě ERA-PACKu. TOMÁŠ KOUDELKA, 21 letý univerzál, by se rád prosadil do sestavy pro UEFA Futsal Cup.

Jak se těšíš na svoji premiéru při UEFA Futsal Cupu?
UEFA Futsal Cup jsem ještě nehrál a určitě bych se chtěl do některého zápasu dostat. Doufám, že mi trenér dá šanci a určitě se na to těším.

Který z vašich soupeřů ve skupině bude nejsilnější?
V Main round už není lehkého soupeře. Máme těžkou skupinu, ale pokud bych měl jednoho soupeře jmenovat, tak určitě bude rozhodující první zápas se Lvovem.

Jak se ti líbí v ERA-PACKu po návratu z Bohemians 1905?
Vracím se vlastně do týmu, kde jsem začínal, takže to rozkoukávání bylo o to lehčí. Tady jsem se nastavil úplně na jiný režim. Tréninky dvakrát denně, je to určitě o hodně těžší práce, ale doufám, že jsem se na zápasy dobře připravil. A jsem rád, že jsem se vrátil.

Už jste byli s Matějem Slováčkem za trenérem, že chcete hrát spolu jako před lety?
Ještě jsme za ním nebyli (smích). Asi to nechám na něm, jak se rozhodne. Matěj hrál vloni v první čtyřce a šlo mu to výborně. Myslím si, že tam zůstane a já se snad budu rozkoukávat ve druhé čtyřce. 

Jak hodnotí chrudimští Brazilci letní přípravu

Utkání Era-Packu ze základní skupiny UEFA FUTSAL Cupu.Max: Máme za sebou asi 30 dnů přípravy. Ta byla zaměřená na účast v UEFA Futsal Cupu, který začíná již v úterý, kdy budeme hrát první utkání. Hodně jsme trénovali fyzičku, hráli jsme spoustu přípravných utkání s dobrými soupeři a také jsme vyhráli turnaj na Slovensku. V Main round nás čekají opravdu dobrá a silná mužstva, musíme ukázat svou hru a vše, co jsme natrénovali v průběhu přípravy.

Dentinho.Dentinho: Do přípravy jsem se zapojil o týden později a bylo to znát, do tempa jsem se dostával pomaleji. Věřím, že je celé mužstvo dobře připraveno proto, abychom splnili náš cíl, což je postup do Elite round. Cacau zaměřil přípravu na všechny tři soupeře, kteří nás při UEFA Futsal Cupu čekají. Po posledním zápase s polským týmem jsme kapku polevili v intenzitě tréninku a odpočinuli si. Zítra je úterý a čeká nás první těžký soupeř.

Douglas.Douglas: Byly to pro mě těžké okamžiky, přijel jsem a nemohl jsem trénovat z důvodu zranění. Viděl jsem všechna utkání, tréninky, herní varianty. Celý tým se poctivě připravoval, sehráli jsme těžká utkání. Ještě nejsem 100% připraven, ale budu se snažit při UEFA Futsal Cupu pomoci, jak nejlépe budu umět.

(pn, pp)