Ženských závodnic v tipovací soutěži Deníku rok od roku přibývá, není proto divu, že se jedna z nich stala vítězkou té zimní Hokejové Tip ligy v Pardubickém kraji. A JITKA JELÍNKOVÁ z Čankovic na Chrudimsku nebyla jedinou tipérkou něžnějšího pohlaví, které se v tomto ročníku dařilo. Ženu byste našli i na druhém místě celkového pořadí a v nejlepší desítce byly ještě dvě další.

Část ze 109 závodnic, které se společně s 277 muži tipéry zapojily do zimní Hokejové Tip ligy Deníku v Pardubickém kraji, nejspíš neodhadovala výsledky sama. Ano, najdou se slečny a paní, které pouze propůjčily svoje jméno, aby měli jejich manželé, tatínkové, partneři či bratři větší šanci vyhrát.

Rozhodně to ale není případ letošní vítězky Jitky Jelínkové. Naopak, vítězka letošního ročníku se při soutěžení spoléhala na vlastní intuici a znalosti hokejového prostředí. „Tipuji výsledky utkání sama. Snažím se sledovat soutěže a rozhodovat se podle momentální formy," vysvětluje vítězka. Přesto přiznává, že jistou pomoc od mužské části svojí domácnosti při odhadování správných výsledků měla. „Manžel i syn se účastnili zimní Tip ligy také, takže jsme se samozřejmě častokrát radili a někdy jsem na ně i dala. Ale ne pokaždé to vyšlo," vzpomíná s úsměvem sympatická blondýna.

A jaký má tedy recept na úspěch? „Někdy je to prostě o štěstí. K tomu, aby člověk něco vyhrál, ho také potřebuje. Manžel sice zápasy promýšlí a kalkuluje víc než já, ale zase ještě nic nevyhrál," prozrazuje, co jí mimo jiné pomohlo k prvenství.

Podělí se s rodinou

Přesto Jitka Jelínková pomoc rodinných příslušníků ocení a hodlá se s nimi za odměnu podělit také o ceny, které v soutěži získala. „Manžel nedávno oslavil kulaté životní jubileum, takže sud se určitě hodí," přibližuje Jitka Jelínková, jak naloží s cenou od jednoho ze sponzorů soutěže pardubického pivovaru Pernštejn.

Na dres dres týmu Colorado Avalanche s podpisem olympijského vítěze Milana Hejduka už si „brousí zuby" její syn. A hodí se jí i další vyhraný hokejový stejnokroj – tentokrát s autogramy hráčů extraligového týmu HC Dynamo Pardubice. Jitka Jelínková se totiž netají tím, že patří mezi fanoušky právě pardubických hokejistů, bude je tudíž moci příště vyrazit podpořit v originálním dresu. Nic na jejích sympatiích mimochodem nezměnil ani příchod hradeckého Mountfieldu do extraligy. „Do Pardubic to máme blíž, navíc jsme vždycky fandili pardubickému hokeji a nehodláme na tom nic měnit," vysvětluje svou věrnost koním a perníku Jitka Jelínková.

Pět let soutěžení

„Občas jsme chodili na nějaká sportovní utkání i tady v Chrudimi, ale teď na to není čas," přiznává ještě sympatická vítězka. Málo času má i na samotné aktivní sportování. „V mládí jsem se věnovala volejbalu, teď se alespoň snažím o chůzi a časté procházky, pokud se zrovna nevrátím unavená z práce," prozrazuje usměvavá žena, která si nyní kromě zasloužené výhry užívá také gratulace od blízkých. „Známí, kteří viděli v novinách moje jméno, už se samozřejmě zajímali, zda se jedná opravdu o mně. Už mi také volalo několik kamarádek, aby mi poblahopřály," usmívá se Jitka Jelínková.

A štěstí v tipovací soutěži Deníku hodlá pokoušet i nadále. S rodinou se opět zapojila do jarní fotbalové části. „Zrovna jsem toho využila a vzala jsem s sebou kupony," říká s úsměvem Jitka Jelínková a ukazuje na schránku, kam při svém příchodu vhodila trojici soutěžních kuponů, když si do redakce Chrudimského deníku přijela převzít cenu pro vítěze.

„Tipujeme pravidelně už asi pět let, i když zatím jsme ještě nic nevyhráli. Možná manžel byl jednou první v nějakém kole, ale tohle je náš rozhodně největší úspěch," doplňuje vítězka zimní Tip ligy Jitka Jelínková z Čankovic.

Desítka nejlepších

Zimní Hokejová Tip liga skončila v březnu a soutěžili v ní soutěžící z celého Pardubického kraje. Z vítězství se nakonec radovala Jitka Jelínková z Čankovic na Chrudimsku.

TOP 10 Zimní Hokejové Tip ligy

1. místo: Jitka Jelínková, Čankovice (66)
2. místo: Gabriela Pániková, Rychnov (63)
3. místo: Lukáš Pánik, Rychnov (63)
4. – 6. místo: Iveta Fuksová, Tuněchody (63), Josef Fuksa, Tuněchody (63), René Hromádko, Zaječice(63)
7. – 10. místo: Pavel Hanuš, Slatiňany(60), Jiří Turek, Koldín (60), Jan Šár, Chrast (60), Ilona Tesárková, Tuněchody (60)