HBC JOKERIT CHRUDIM

Z trojice ligových zástupců Chrudimska byl Jokerit Chrudim nejúspěšnější. Žolíci si počínali v sezóně velmi dobře a v dlouhodobé části obsadili druhé místo za Ježky. S bilancí 13 výher (z toho jednou v prodloužení) a 5 porážek. V play off postoupili až do finále, kde však nestačili na tým Svítkov Stars. Rozhodnout však musel až pátý zápas.
Za Jokerit ročník zhodnotil hráč Radek Musil:

„Začátek sezony nebyl podle našich představ. Hned v úvodu jsme nějaká utkání prohráli, to bylo způsobeno především tím, že na rozdíl od ostatních týmů, nemáme pravidelné tréninky. Postupem času se nám ale začalo dařit a výhry přibývaly. Tabulkou jsme postupně vystoupali až na druhé místo. Celou základní část jsme odehráli takřka v deseti lidech, play off jsme však brali mnohem zodpovědněji a hráčů chodilo 12 až 13," řekl k dlouhodobé části sezóny.

„Přejít přes Přelouč, našeho prvního soupeře ve vyřazovacích bojích nebylo snadné. Byly to vyrovnané zápasy a rozhodovaly maličkosti. V semifinále jsme narazili na B tým Pardubic. Ten vzdoroval jen první zápas a podle mého to byla určitě nejlehčí série. Oproti předpokladům se do finále dostal Svítkov. Série s nimi se lámala v druhém zápase, kde jsme vedli 2:1 po druhé třetině a 2:0 na zápasy, soupeř však otočil a bohužel pro nás nejen tento zápas, ale i celou sérii. Nicméně si myslím, že v rozhodujícím zápase jsme byli lepší, nikoli však produktivnější," popsal vyřazovací část a dodává:

„Po finále nastalo obrovské zklamání. V minulých letech jsme zůstali těsně pod vrcholem a letos bohužel taky. Na náš tým jsem hrdý, nechci někoho vyzdvihovat, ale duo Kišš – Čejgl musím. Marek Kišš vyhrál celkové bodování a nevynechal ani jedno utkání, což je při jeho vytížení obdivuhodné. Doufám, že si konec hokejbalové kariéry ještě rozmyslí." uzavírá Musil.

HBC JEŽCI HEŘMANŮV MĚSTEC

Nejlepší tým dlouhodobé části, tak by se dal pojmenovat tým z Heřmanova Městce. Po základní části skončili na prvním místě, v play off však nedokázali vyzrát v semifinálovém souboji na Svítkov Stars, pozdějšího šampiona. V konečném pořadí obsadili 
3. místo. V dlouhodobé části měli kladnou bilanci, 15 výher (z toho dvě v prodloužení) a pouze tři porážky.

Kapitán mužstva Radek Böhm: „Když opomenu sportovní výsledek v play off, tak celkově hodnotím sezónu velice kladně. Podařilo se nám vyhrát celou základní část, což beru jako stěžejní bod. Dále se nám dařilo fungovat na tréninkových jednotkách a ucelit jádro týmu, takovým způsobem, že jsme skoro pokaždé nastupovali na tři kompletní pětky.

Po takto skvělé sezóně a podařené základní části je samozřejmě neúčast ve finále obrovské zklamání. Finále bylo našim minimálním cílem a to, že jsme skončili před jeho branami, je selhání všech v týmu. Cíle byly holt větší, než je tým momentálně schopný zvládnout. Každopádně chci všem v týmu a klubu poděkovat za super sezónu," zhodnotil působení týmu v soutěži a dodává: „Teď nás čeká krátká pauza a poté opět tvrdá příprava na další sezónu, která, doufám, bude zase o něco lepší."

SK PRACHOVICE


Trio týmů z Chrudimska doplňuje nováček v třetí nejvyšší soutěži. Tým z Prachovic byl sice novicem, ale i přesto se dokázal probojovat do play off z osmého místa, ve kterém však vypadl v nejkratším možném čase. V sezoně měl bilanci 6 výher, 1 remízu a 11 porážek. V konečném pořadí obsadil 8. místo.

Průběh ročníku a play off nám zhodnotil hráč Jan Kosina: „Na začátku sezóny 2015/2016 jsme se začali rozkoukávat ve 2. NHbL, do které jsme postoupili v minulé sezóně. Po zhodnocení podzimní části jsme si řekli, že bude nutné nepodcenit zimní přípravu. Plán jarní části byl od trenéra jasně daný – postoupit do play-off a pokusit se uhrát co nejlepší výsledek. Do play-off se nám podařilo postoupit až z 8. postupové příčky a narazili jsme na prvního, kým byli Ježci.

Snažili jsme do hry dát maximum, ale ani to nám bohužel nestačilo a série dopadla 3:0 ve prospěch Heřmanova Městce. Hodnocení uplynulé sezóny je asi 50 na 50. Letní přípravu zahájíme v červenci, kde je třeba vylepšit kondici. V nadcházející sezóně chceme zlepšil herní projev, abychom mohli v dalším hodnocení být spokojenější než dnes."

Nezůstalo však jen u hodnocení a Jan Kosina také ocenil spoluhráče a trenéry: „Dále bych chtěl za celý tým poděkovat oběma trenérům: Tomáši Horákovi, který nás bohužel z důvodu časového vytížení musel po polovině sezóny opustit, a Jiřímu Javorkovi, který s námi sezónu dokončil. Nesmím ještě zapomenou na našeho matadora v bráně, kterým není nikdo jiný než Radek Brož."