V těchto dnech mohli dobrovolníci do OC Atrium vždy mezi 15. a 17. hodinou přinést dárky pod vánoční stromek, který byl ozdoben i ručně malovanými vánočními pohlednicemi od dětí z mateřské školy Slunečnice. O každé rodině žijící v azylovém domě byl u stromečku na kartičce krátký příběh, aby si darující mohl představit, komu dárek věnuje. Za pět dní se podařilo shromáždit přes 120 dárků, z nichž část věnovali partneři této charitativní akce.

Slavnostní ukončení akce proběhlo v neděli 20. prosince v podvečer za doprovodu pěveckého sboru Jitro a taneční skupiny T-Bass. Zástupkyně Domu pro matky s dětmi Zdeňka Koutníková, která v domově pracuje jako vedoucí, převzala z rukou Borise Hermana a prezidenta BC CZ Luboše Langra symbolicky několik dárků. Oficiální předání proběhlo v Domě pro matky s dětmi. Přes 120 dárků tak udělá radost pod štědrovečerním stromkem asi 35 dětem a jejich maminkám, které zde našly azyl.

Boris Herman dodal: „Jsem rád, že jsem mohl tuto charitativní akci zaštítit a finančně podpořit částkou 10 000 korun. Věřím, že dětem a jejich maminkám udělají dárky radost a aspoň trochu pomohou zpříjemnit svátky vánoční. Od paní vedoucí Koutníkové jsem se dozvěděl, že dětem i maminkám ve většině případů chybí zážitky. Věnovaná částka tedy bude použita za tímto účelem. Jedním z návrhů je například výlet na hory. “ (zr)