Pivaři se už teď mohou těšit na ležák z Chotěboře
Jaromír
Kulhánek
Šéfredaktor~ka - lokální
Chotěboř - Pivo s charakteristickou a nezaměnitelnou chutí, které nabídne hořkost, říz, plnost i příjemný pocit po napití. Tak takový bude podle sládka Oldřicha Záruby ležák z pivovaru, který roste v Chotěboři.
Nový regionální pivovar v Chotěboři připravuje výrobu typicky českého piva. Bude mít charakteristickou plnost, říz a kvalitní pěnivost. Pivo připravuje sládek Oldřich Záruba (na snímku), několikrát oceněný doma i v zahraničí, z kvalitních českých surovin.
|
Foto: Nikola Švecová
„Ležák bude pivem, na které se nespěchá. To vše proto, aby konzumentovi více chutnal. Pivo, které si poleží, má lepší pěnu, barvu a hlavně jedinečnou chuť. Když se na něj naopak spěchá, je chuť prázdná a pivo nafukuje,“ vysvětlil Záruba a popsal i postup prací v pivovaře.
„Byla zahájena montáž sladových sil, zásobníků na vodu a také vzduchotechniky. Dokončuje se montáž ležáckých tanků a připravuje se stěhování a montáž kvasných nerezových kádí,“ uvedl sládek.