Také letos se do potravinářského klání zapojuje šestice výrobců z regionu. Přihlásila se například firma Ladislav Francouz, Řeznictví a uzenářství, která produkuje sekané výrobky, měkké salámy, pečené výrobky, uzená masa, masné polotovary, vařené polotovary a speciality.

Zemědělské družstvo Rosice se zase zabývá rostlinnou a živočišnou výrobou. V letech 1992 až 1993 vybudovali pomocné provozy, jatky, včetně zpracování masných výrobků. Mají i vlastní pekárnu, družstvo disponuje obchodní síťí se sedmi prodejnami. Zahrádkáři a pěstitelé ovoce si pochvalují také slivovici vyrobenou v tamní palírně.

I Kozí farma Licibořice, je veřejnosti dobře známá. Funguje devět let, v roce 2000 začínala s chovem šesti kusů hnědých koz. Jde o mléčné plemeno, v jehož mléce je výrazně potlačena klasická kozí příchuť. V současnosti tu chovají 23 kusů dojících koz, pět letošních koziček a dva chovné kozly. Na farmě dávají přednost individuálnímu ustájení, neboť tak rychleji poznají, pokud má některá koza zdravotní problémy. Z mléka se vyrábí především sýry balkánského typu a jogurty.

Firma Medovinka je opět rodinná firma. Najdeme ji v Hlinsku, o její vznik se zasloužil Marcel Gregor. Majitel firmy říká: „Život člověka je odpradávna spojen se životem včel. Včely lidstvo obohacovaly o potravu v podobě medu, o světlo v podobě vosku, o léčivo v podobě propolisu a radost v podobě medoviny. Život člověka a život včely od sebe nejdou oddělit. Objevil jsem krásu včel, jejich nezastupitelnost v přírodě, jejich píli a odhodlání. Rozhodl jsem se spojit svůj život se včelami.“

Hlinecký Pivovar Rychtář snad ani není třeba lidem na Chrudimsku představovat. O přízeň odborné poroty se bude ucházet se šesti druhy lahvových a šesti druhy sudových piv. Podnik také pořádá každé dva roky Den otevřených dveří, při kterém nikdy nechybí bohatý kulturní a doprovodný program.

Zemědělská farma Rorad se nachází v Bousově, na samém úpatí Železných hor při hranici okresu. Vznikla po roce 1989 převzetím původní hospodářské usedlosti s více než stopadesátiletou tradicí. Bylo tu obnoveno pěstování zemědělských plodin, hlavně obilí, chov dojnic a produkce mléka. V létě roku 1999 se firma rozhodla zpracovávat mléko vlastními silami. Vyrábí nyní přírodní zrající sýr s názvem „Dezertní sýr“. V současnosti farma dodává sýry hlavně do obchodní sítě Jednoty Hlinsko, Mlékárny Trnávka i soukromých prodejen Pardubického kraje.