Po dopolední práci, kdy jednotliví výrobci představovali své výrobky a devítičlenná členná certifikační komise s rozvahou hodnotila, byla všem čtyřem výrobkům přidělena značka „Železné hory, regionální produkt".
Nově certifikovanými výrobky jsou: Kuplevandule od výrobce Olgy Pospíšilové, dále Kaštanový závin od společnosti Vodax, která provozuje Penzion v Ochozi u Nasavrk. Dalším produktem je Raba Choltická zabijačka od výrobce Josefa Raby ze Zámecké restaurace v Cholticích a čtvrtým certifikovaným výrobkem byly prohlášeny Křížaly rytíře Sekolíka od společnosti EKOfarMAS Horecký dvůr.
V současnosti je celkem certifikováno 55 výrobků ze Železných hor. Slavnostní předání nových certifikátů proběhne v rámci každoročních Dnů Železnohorského regionu v dubnu v Zámecké restauraci v Cholticích.(man)