Společně s majitelem Oldřichem Čejkou si prohlédl prostory, ve kterých se vyrábí okolo devadesáti uzenářských specialit a měsíčně se zde zpracovává čtyřicet tun masa všeho druhu. Nenechal si ujít ani návštěvu přilehlé prodejny. Vlastimil Tlustý se svým pracovním týmem navštěvuje pravidelně firmy v různých regionech a na místě se seznamuje s problémy, se kterými se podnikatelé denně potýkají.

 

Jako poslanec se potom snaží z pozice své funkce co nejvíc usnadnit soukromým podnikatelům život, například intervencemi na odpovědné úřady, snaží se tlačit na snižování byrokracie. „Čím snadnější podmínky se pro soukromou firmu vytvoří, tím víc se majitel může věnovat jejímu rozkvětu a růstu. Díky tomu se pak zvyšuje i počet pracovních příležitostí, které může nabídnout občanům,“ říká Vlastimil Tlustý.

 

Oldřich Čejka tyto snahy vítá. „Naše podnikání například brzdí skutečnost, že za posledních pět let se měnily některé veterinární předpisy i několikrát do roka. Mnoho podnikatelů tak ztrácí přehled o tom, co vlastně všechno mají dodržovat. Logicky se pak bojí o osud své firmy,“ říká Čejka.