Hovořili o situaci v dodávkách uhlí do společnosti Elektrárny Opatovice (EOP). Společnost Czech Coal ubezpečila oba politiky, že uhlí pro výrobu tepla dodávala, dodává a dodávat bude. „Uhlí je připraveno, představitelé EOP mají stále naši nabídku na stole a je jen na nich, aby se vyjádřili a rozhodli," řekl místopředseda představenstva Jan Dienstl.

Původní smlouva na dodávky hnědého energetického uhlí podle představitelů společností Czech Coal zanikla 7. června tohoto roku. Vedení opatovické elektrárny s tím ovšem nesouhlasilo a bránilo se u soudu. Na základě usnesení Krajského soudu v Ústí nad Labem z 22. června má Czech Coal do konce roku 2012 dodat EOP asi jeden milion tun kvalitního energetického uhlí. Takové množství by mělo stačit na výrobu tepla takřka pro dvě topné sezony.

„Czech Coal opakovaně ubezpečuje koncové zákazníky EOP, že i po 31. prosinci 2012 je připraven dodávat EOP hnědé uhlí v množství potřebném pro zachování výroby tepla a teplé vody za cenu podle zaniklé smlouvy, pokud EOP doloží, že pro zachování výroby tepla a teplé vody nemají k dispozici hnědé uhlí a současně prokážou, jaké množství hnědého uhlí a v jakých termínech pro zachování výroby tepla a teplé vody potřebují," uvedla specialistka komunikace společnosti Czech Coal Růžena Martínková.