Žádná škoda podle ní nevznikla, protože šlo o vyřazené pneumatiky. Tmavý kouř byl nicméně vidět na velkou dálku a vyděsil hodně lidí z okolí. Vzhledem k dobrým povětrnostním podmínkám podle Kostkové nebyl nikdo z obyvatel ohrožen zplodinami. Díky jímkám, které jsou okolo, se škodlivé látky nedostaly ani do spodních vod.

Požár pneumatik v silážních žlabech byl ohlášen v neděli půl hodiny po poledni. Na místo se postupně sjelo 12 jednotek, které si zřídily čerpací stanoviště u nedalekého rybníka. Požár likvidovalo asi 40 hasičů.

„Informovali jsme Českou inspekci životního prostředí a zavolali jsme na pomoc chemickou laboratoř z Kamenice,“ dodala Kostková. Na místo byla podle ní povolána také těžká technika ze Zbirohu.

Kolem 15:00 se plameny podařilo dostat pod kontrolu, hasiči ale zůstávají na místě a požářiště dohašují. Podle Kostkové bude likvidace zřejmě pokračovat ještě celou noc až do pondělí. „V současné době jsou pneumatiky pokryty silnou vrstvou pěny, aby se oheň udusil,“ uvedla mluvčí kolem 17:30.

Pneumatiky v silážní jámě skladovaly soukromé firmy. „Měly to tady dlouhodobě a málo toho odvážely,“ uvedl starosta obce Josef Herout. Nikdo však podle něj nebyl požárem bezprostředně ohrožen. „Hořelo v jámě, a tak šíření požáru nehrozilo,“ podotkl.