Nebyl by to červen, aby na polích při žních neshořel nějaký ten kombajn. Krom řady požárů strnišť nebo trávy, které nezpůsobí tolik škody, u zemědělské techniky jsou škody vyšší.

Třeba 15. července zasahovali hasiči v obci Štěpánov na Chrudimsku, kde došlo k požáru kombajnu při žňových pracích. "Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,7 milionu korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 400 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nepředpokládaná technická závada na zařízení mlátičky. Technická závada, tentokrát pravděpodobně na výfukovém potrubí nebo turbodmychadlu byla za požárem nákladního automobilu v Žipotíně 10. července. Tam byla škoda vyčíslen na 837 tisíc korun," uvádí mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Požár na přívěse se slámou v Knapovci na Orlickoústecku krotili hasiči 4. července. Tady byla škoda vyčíslena na 700 tisíc korun, ale příčina požáru ještě není známa.

Hasiči v Pardubickém kraji vyjeli za červenec celkem k 623 událostem, nejvíce na Orlickoústecku ke 193. Nejvíce šlo opět o technickou pomoc. Zasahovali celkem u 129 dopravních nehod a 122 požárů. Nejvíce požárů, celkem bylo na Pardubicku.