Sobota 31. prosince

Útočník muži přerazil nos

Chrudim – Neznámý pachatel napadl v sobotu o půl páté ráno v Chrudimi dvaadvacetiletého muže. Jak uvádí policejní mluvčí Jiří Tesař, útočník poškozeného praštil nejprve zezadu půllitrem do hlavy a následně jej dorazil úderem čela do nosu.

„Poškozený skončil s frakturou nosních kůstek a tržnou ranou na hlavě v nemocnici. Případ šetří chrudimští policisté s podezřením ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví," dodává Jiří Tesař

Zloděj způsobil škodu za 33 000

Chrast – Zatím neznámý zloděj se v sobotu ráno vlámal do klece u čerpací stanice v Chrasti. Odtud následně ukradl patnáct propanbutanových lahví. Celkem způsobil škodu za 33 000 korun.

Řidič omotal auto kolem stromu

Hlinsko, Holetín – Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hlinska zasahovaly v sobotu od půl dvanácté dopoledne u ošklivě vypadající dopravní nehody citroenu nedaleko Hlinska. Na silnici směrem na Holetín zde šofér doslova omotal auto kolem stromu.

Kmen promáčkl střechu auta za předními sedačkami, nicméně i tak byl muž za volantem zaklíněn a ven mu museli pomoci hasiči. Ti také asistovali záchranářům při ošetřování jeho zranění.

„Hasiči dále zabezpečili místo nehody tak, aby nedošlo k požáru a zamezili úniku provozních náplní. Po odstranění následků nehody se jednotky vrátily v 13.07 hodin na stanice," říká mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Voda se valila až do domu

Hlinsko – V sobotu tři minuty před sedmou hodinou ráno vyjeli hlinečtí hasiči k prasklému potrubí vodovodního řadu u bytového domu přímo v Hlinsku. Voda zatékala vchodem dovnitř. Hasiči se pustili do práce a pročistili kanálové vpusti.

Jak dále uvádí mluvčí hasičů Vendula Horáková, k havárii přijeli i pracovníci Vodárenské společnosti Chrudim, kteří uzavřeli potrubí. Hasičské jednotky spolu s místními obyvateli následně uklidili bahno z chodníků a poté se vrátily na stanice.

Neděle 1. ledna

Sraženou ženu odvážel vrtulník

Nasavrky – Na silnici vedoucí okolo Nasavrk v neděli odpoledne srazilo auto chodkyni. Jak uvádí policejní mluvčí Jiří Tesař, pětasedmdesátiletá žena šla po pravé straně silnice směrem na Chrudim z kopce dolů. Nad benzínkou chtěla přejít vozovku a zamířit dál do města. Pravděpodobně se však nerozhlédla a vkročila přímo do cesty Volkswagenu Caddy, za jehož volantem seděl čtyřiačtyřicetiletý muž. Ten už nestihl zabrzdit a ženu srazil.

Raněná seniorka si podle informací od policistů stěžovala na bolest nohou. Byla při vědomí, když ji vrtulník Letecké záchranné služby odvážel do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Ze střechy se podezřele kouřilo

Hlinsko – Ani začátkem nového roku neměli hlinečtí hasiči volno. Obyvatelé jednoho domu v Hlinsku se během silvestrovské kanonády domnívali, že jim na střechu zalétla zbloudilá rachejtle, od níž chytla střešní krytina, ze které se začalo kouřit. Přivolaní hasiči naštěstí zjistili, že nic nehoří a dým vychází pouze z komínu.

„Silvestr z hlediska počtu výjezdů lze považovat za klidný," dodává mluvčí hasičů Vendula Horáková.