Zdá se to jako včera – všudypřítomné titulky, strnulé tváře hlasatelů a děsivé fotky zmuchlaného vraku, který byl kdysi luxusní limuzínou. Před dvaceti pěti lety navždy odešla Lady Di, nejpopulárnější osobnost britské monarchie. Přestože jí bylo teprve šestatřicet, zanechala po sobě nesmazatelnou stopu.

O dramatickém životě princezny Diany si můžete přečíst více v magazínu Ženy. Srpnové číslo se věnuje také návratu dětí do školních lavic i tomu, jaké je mít doma partnera, který je stále závislý na matce.

Sňatkem s princem Charlesem se mladičké Dianě splnil sen. „Pamatuji si, jak moc zamilovaná jsem do svého manžela byla. Nemohla jsem z něj spustit oči,“ vzpomínala princezna z Walesu v knize Diana: Her True Story in Her Own Words.

„Byla jsem přesvědčená o tom, že jsem nejšťastnější dívkou na světě.“

Lejla Abbasová v kosmetickém salonu.
Lejla Abbasová na poslední chvíli odložila kvůli synovi stěhování z Česka

To ještě netušila, že Charles nikdy neukončí vztah se svou milenkou Camillou. Svazek nakonec vydržel patnáct let, skutečně šťastný však nebyl nikdy. Diana od počátku trpěla psychickými problémy, které komplikovaný vztah ještě prohloubil. Později přiznala deprese, bulimii i několik pokusů o sebevraždu.

Charitě se věnovala ve všech myslitelných oblastech, od duševního zdraví přes AIDS a bezdomovectví až po ochranu zvířat. Připomeňte si celý příběh princezny Diany prostřednictvím magazínu Ženy, který zítra vychází jako příloha Deníku.