V Litomyšli byla nákaza potvrzena u několika občanů ukrajinské národnosti. Těm byl na českém území proveden test a celkem u šesti osob byla potvrzena nákaza. Covid-19 byl prokázán také u dvou pracovnic Městského úřadu v Litomyšli. „Zvýšili jsme dezinfekci a doporučujeme nosit roušky. Další postup konzultujeme s hygienou,“ uvedl mluvčí radnice Michele Vojáček. Několik desítek lidí je z preventivních důvodů v karanténě. Podle odborníků se virus nešíří komunitně, lidé se nakazili v práci nebo na dovolené a nemoc má lehký průběh.

Hejtman Martin Netolický prověřuje připravenost nemocnic na druhou vlnu nákazy a nařídil inventuru všech osobních ochranných pomůcek a prostředků.

Dezinfekce v supermarketu Kubík v Litomyšli.
Covid-19 potvrzen v supermarketu i mezi seniory

Aktuálně je v Pardubickém kraji 82 nakažených lidí. Nejvíce jich je na Orlickoústecku, a to 37. Na Svitavsku jich od úterý šest přibylo, takže tady hygienici uvádějí celkem 27 lidí s potvrzenou nákazou. Na Chrudimsku se počet nezvýšil, je jich stále deset. Na Pardubicku jeden od úterý ubyl a aktuální počet je tak osm nakažených lidí.