„Každý z obchodních domů podpoří částkou 260 tisíc korun tři veřejně prospěšné projekty v regionu podle doporučení svých zákazníků. Ti budou moci rozhodnout o rozdělení celkem 3,9 milionu korun hlasováním na webových stránkách Globusu od 25. dubna do konce května a pak prostřednictvím hlasovacích lístků v akčním letáku s platností od 18. května," přiblížila princip nového charitativního programu Pavla Hobíková z Globusu.

Do prvního ročníku charitativní akce se přihlásilo 278 projektů. Jejich zaměření je velmi široké, od žádosti podpory dětského domova až po revitalizaci veřejného prostoru či podporu kulturního a sportovního vyžití.

„Jsme nedílnou součástí míst, kde se naše hypermarkety nachází. Chceme se proto dlouhodobě zapojovat do života lidí v našem okolí, do zlepšování věcí, které se bezprostředně týkají i našich zákazníků, ať už jsou v Praze, Olomouci nebo v Trmicích," vysvětlila Pavla Hobíková, proč se hypermarkety rozhodly k vlastnímu novému programu Lepší svět.

O tom, jak velkou podporu nakonec jednotlivé projekty od Globusu dostanou, se veřejnost dozví v červnu tohoto roku. Podpořené organizace pak budou mít přesně rok na to, aby darované finance použily dle ohlášeného záměru a své projekty zrealizovaly.

PŘIHLÁŠENÉ PROJEKTY V PARDUBICKÉM KRAJI
Relaxační rodinný park Veská
Organizace: Dětské centrum Veská, Web: www.dcveska.cz
Centrum Veská.Zdroj: archiv 

Dětské centrum Veská poskytuje péči zejména opuštěným dětem a nezletilým maminkám s nařízenou ústavní výchovou. Centrum Veská chce dobudovat lesopark, který je součástí jeho areálu a dnes se stává otevřeným veřejným parkem.

Bylinková zahrada nejen pro seniory
Organizace: Domov u fontány Přelouč, Web: www.domovufontany.cz
Domov u fontány.Zdroj: archiv 

V Domově u fontány vznikne prostor nejen krásný, ale i přínosný pro lidi i přírodu. Zahradničení působí jako prevence proti duševním onemocněním, zároveň je práce na zahradě příležitostí pro pohyb a napomáhá zlepšení vztahů.

Zahrada pro děti z rodin v nouzi
Organizace: Oblastní charita Pardubice, Web: www.pardubice.charita.cz
Oblastní charita Pardubice.Zdroj: archiv 

Charita chce zkulturnit starou zahradu u objektu v Češkově ulici v Pardubicích, kde poskytuje pomoc rodinám v nouzi. Na zahradě se mohou za příhodného počasí konat i jednorázové letní akce pro děti, setkání pěstounů či doučování.