PĚT KANDIDÁTŮ
Výběrového řízení se zúčastnilo pět kandidátů, někteří pocházeli i z jiných krajů republiky. „Vech pět kandidátů nás oslovilo, byli dobře připravení, takže to nebylo snadné rozhodování. Byli jsme překvapeni i tím, že se k nám hlásili uchazeči z jiných krajů, kteří mají s fungováním záchranné služby obrovské zkušenosti," řekl Netolický.

MUDr. Igor Paar*Vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, má atestace a specializovanou způsobilost v oborech anesteziologie a resuscitace a také v urgentní medicíně.
*Na záchrance působí od roku 1999, předtím pracoval na ARO v Orlickoústecké nemocnici.
*Od r. 2007 je vedoucím lékařem výjezdové základny Vysoké Mýto a Litomyšl
*V r. 2008 se stal vedoucím lékařem územních odborů Svitavy a tutéž funkci vykonává od r. 2014 také v Ústí nad Orlicí.
*V r. 2015 byl lékařem letecké záchranné služby Jihomoravského kraje.

„Jsem přesvědčen, že se nám v osobě doktora Paara podařilo vybrat velmi kvalitního člověka, ostatně jeho odbornost a zkušenosti na krajské záchrance jsou dostatečně pádným argumentem. Na záchranné službě často závisí samotné přežití pacientů, a proto je potřeba, aby fungovala naprosto perfektně a spolehlivě," doplnil radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

UDRŽENÍ ROZSAHU SLUŽEB
Hlavním úkolem nového ředitele je personální posílení tak, aby bylo možné udržet rozsah služeb. „Doktor Paar tuto potřebu vnímá. Pro nás je důležité, aby zdravotnická záchranná služba fungovala dobře i navenek, takže směrem k pacientům, místním samosprávám a také ke zřizovateli. Musí být komunikativní a slušná, protože je to služba veřejnosti, kterou si lidé platí ze zdravotního pojištění nebo daní," konstatoval Netolický.

Právě špatná komunikace byla jedním z důvodů odvolání bývalého ředitele záchranné služby Pavla Svobody. Ten ve funkci skončil v pondělí 13. března. „Dlouhodobě jsem byl pod tlakem politiků," řekl Svoboda.