„Krajské úřady hrají významnou roli ve školství, měla jsem výborné zkušenosti s pracovníky oddělení pro speciální školství. Osobně znám pana hejtmana Netolického a jeho zástupce pana Línka, pomáhá nám opakovaně pan radní Dušek – má aktivní zájem o volnočasové aktivity dětí a mládeže a charitativní projekty," odpovídá učitelka Eva na naši otázku.

„Radní fakt neznám a k významu krajů se tak nějak nemohu vyjádřit. A přemýslet nad tím se mi nechce," odmítá odpovídat úředník Pavel. Stejně tak reaguje i sociální pracovnice Jana: „Neznám žádného krajského radního."

„Na lokální úrovni už asi neznám ani jednoho politika, ale myslím že kraje jsou dobrý správní celek. Centrálně to kompletně nejde, takže pokud by nebylo krajů, tak by vzniko něco velkého, řízeného z Prahy a to by vůbec nemělo přehled, co se v daném území děje." říká osmadvacetiletý Jindřich.

„Podle mě kraje mají smysl – jinak by vše nej bylo v Praze a v Brně a všichni bychom museli dojíždět. Takhle se každý kraj snaží urvat kus pro sebe, a pokud ten někdo bojuje dobře, tak je v tom kraji o něco líp, ale celkově tak nějak průměrně. Osobně jsem poznat několik krajských politiků, ale sympatický mi není žádný, neb jsem apolitický a do konce života i zůstanu," dodává rezolutně Jaromír z Chrudimi.