Když francouzský spisovatel Antoine de Saint-Exupéry napsal v roce 1943 Malého prince, zdaleka netušil, že přesně o sedmdesát let později se světového věhlasu dočká další malý princ – potomek anglické královské rodiny. Na něj se, na rozdíl od jeho knižního předchůdce, může dokonce i sázet. Šílenství navíc zdaleka přesahuje břehy hrdého Albionu.

Bookmakeři uspěli. 
Je to chlapec

Kurzy na pohlaví či jméno malého prince vypsaly před porodem vévodkyně i některé sázkové kanceláře v České republice. Jejich bookmakeři pak správně odhadovali, že nejmladším následníkem britského trůnu bude chlapec, a to v kurzu 1,7:1.
Ovšem sázkaři mladému páru zřejmě o něco více přáli holčičku, protože na tuto možnost v kurzu 1,85:1 prý vsadili skoro čtvrt milionu korun a jeden ze sázkařů dokonce celých 57 tisíc korun. „Celkem jsme na nejmladšího potomka královské rodiny přijali sázky za téměř 800 tisíc korun, což je na poměry společenských sázek velký zájem. Je vidět, že britská královská rodina je stále velmi populární a své příznivce má po celém světě," uvádí vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.
Zajímavé je, že mnohem více sázek lidé u Tipsportu podali na období narození dalšího člena královské rodiny do 30. června, než na období po tomto datu. Přitom se potomek Kate a Williama narodil až 22. července…
U Tipsportu bylo rovněž možné vsadit na den v týdnu, kdy se nejsledovanější miminko světa narodí.

Sází se také 
v Pardubicích

Sázky na „malého prince"  neminuly ani Pardubice. Ve Fortuně se ovšem sázelo jen před porodem na to, zda se narodí děvče či chlapec. Ortodoxní sázkaře to však nechalo chladnými. „Nabídku jsme vypsanou měli, ale lidi to nijak nelákalo," potvrdila nám včera pracovnice této „sázkovky" na pardubické třídě Míru. Oproti tomu sázková kancelář Chance v Grandu na mladého šlechtice nesázela vůbec. A ta je přitom známá svými sázkami téměř na cokoliv.

Diana to nebude! Že by William?

Co se týká jména, tak nejsázenějším pro holčičku je Diana v kurzu 7:1, tedy jméno po Williamově matce. Druhé nejsázenější jméno je pak William s kurzem 8:1.
Bookmakeři Tipsportu ovšem dávali velké šance také jménu Charles po dědečkovi s kurzem 10:1, pak následoval John. Zajímavou variantou je i George, neboť Jiří VI., otec Alžběty II. a Williamův pradědeček, byl oblíbený panovník, který Británii úspěšně provedl 2. světovou válkou. „