Čtrnáct nově vybarvených „motoráčků“ vyrazí na železniční tratě v Pardubickém kraji. Nejde ale o změnu dopravce. Stávající vlakové jednotky Regionova budou cestující vozit v barevném provedení odkazující na příslušnost k Pardubickému kraji. Změna nemá jen estetický důvod.

„Dlouhodobě na besedách se studenty, ale i občany narážím na to, že přesně nevědí, co pro ně kraje zajišťují. Odění vlaků Regionova do našich krajských barev je jednou z možností, jak ukázat, že regionální železniční, ale i autobusová doprava je zajišťována právě krajem. Postupně v rámci stávající smlouvy s Českými drahami takto upravíme čtrnáct vozidel. Zároveň chceme, aby dopravce pro příští období, ať už jím bude kdokoliv, zajistil obdobné barevné provedení také na ostatních vozidlech, která brázdí náš region,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Přemalování vozidel proběhne při pravidelné obnově laku, aby nevznikly zbytečné výdaje. „Celkové náklady na změnu vizuálu jednoho vozidla činí dvě stě tisíc korun s tím, že Pardubický kraj přispěl dopravci částkou šedesát tisíc korun," dodal Netolický.

Regionální vlaky ve vlastních barvách vypravují například v kraji Vysočina. Zde například nesou obrazové upoutávky na turistické lokality a města.

Trolejbus 30TR.
Největší dodávka trolejbusů dorazila. Nyní vyjíždějí do ulic