Nešlo o zločin, ale o zřejmě o nešťastnou náhodu, tak zní předběžné stanovisko policie k prošetřování smrti 31letého muže v Borku u Sezemic, ke které došlo pár hodin po začátku roku 2017.

„Okolnosti smrti nalezeného muže pomohl policistům ověřit soudní lékař. Na základě předběžné zprávy bylo v případě tohoto úmrtí vyloučeno, že by šlo o smrt způsobenou zaviněním jiné osoby," uvedl mluvčí policie Jiří Tesař.

Pravděpodobnou příčinou tak zřejmě zůstává nešťastná náhoda či akutní zdravotní komplikace.

Záchranná služba vyjela do Borku na žádost rodiny. Ta delší dobu postrádala svého 31letého příbuzného. Ten měl údajně jít za sousedy, kteří ještě dvě hodiny po půlnoci hlasitě oslavovali příchod Nového roku. Když se dlouho nevracel, vydali se za ním a našli jej bezvládně ležet na ulici. Podle instrukcí operátorů linky 155 se jej pokoušeli resuscitovat, vystřídala je posádka záchranné služby, která na místo dorazila za asi dvanáct minut. Ačkoliv zdravotnícní pokračovali v resuscitaci ještě asi tři čtvrtě hodiny, muže se jim už oživit nepodařilo. Už během resuscitace ale zdravotníci na místo přivolali také policisty.

Vedle těla oživovaného muže totiž ležela baseballová pálka a nebylo jasné, zda nemohlo jít o následky potyčky.