Podle organizátora Jiřího Drahoňovského účast výrazně poznamenalo horší počasí. "V dnešní době se turisté hodně řídí předpovědí počasí a ta byla hrozná. Na Sněžce se kvůli mlze tentokrát východu Slunce nedočkali," uvedl Drahoňovský.

Start byl v pátek večer mezi 17. a 20. hodinou od sokolovny v Dolní Kalné. Trasa vedla přes Černý Důl k Luční boudě a na Sněžku, odtud přes údolí Bílého Labe do Špindlerova Mlýna, kde byl cíl U Dívčích lávek. Turistický pochod organizovala TJ Sokol Dolní Kalná.

Stezka korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních oslavila 4. narozeniny.
Stezka stojí v korunách stromů čtyři roky. Slavila s Vosou, akrobaty i chůdaři

Hlavním partnerem letošního ročníku nočního výstupu na Sněžku byla, stejně jako minulý rok, minerální voda Kláštorná Kalcia, která je přírodním zdrojem vápníku a skvěle se tak hodí jako základ pitného režimu při náročných fyzických aktivitách - turistiku nevyjímaje. Právě při sportovních či jiných fyzicky náročných aktivitách je možné skrze minerální vody přirozeně doplnit vápník a další chybějící látky. Proto ji každý účastník pochodu dostal při startu pochodu na Sněžku s sebou a čekala na něj také v cíli.

"Při vysokém fyzickém nasazení je nutné dávat pozor na vyvážený jídelníček a doplňování potřebných vitamínů a minerálů, zejména množství přijímaného vápníku, jehož doporučená dávka pro dospělé je 1000 mg denně," říká MUDr. Marie Skalská, která je součástí expertního týmu Kláštorná Kalcia.

Na doplnění vápníku je podle ní potřeba myslet zejména v horkých letních měsících, kdy se lidé při aktivitách daleko více potí a z těla odcházejí důležité minerální látky.