Poslední zúžené místo na Hradubické silnici se pomalu stává minulostí. Začaly stavební práce, které mají čtyřpruhovou silnici propojit obě krajská města

Ohrazenické zúžení

Takzvaný čtyřpruh mezi Pardubicemi a Hradcem Králové se na etapy otevírá. Poslední zúžení na jeho pardubické polovině teď odstraňuje stavební technika.

V místech, kde se u Ohrazenic dva pruhy sbíhaly do jednoho, je provoz sveden po staré příjezdové cestě od Hradce. V pruhu mířícím z Pardubic se nyní intenzivně pracuje na napojení staré silnice a nové vozovky.

Hotovo až v červnu

Veškeré práce na napojování nově vzniklé komunikace by měly skončit k poslednímu dubnovému dni.

Neznamená to ale otevření nové silnice. Stejně jako v předchozích případech i nyní bude třeba opravit stávající „starou“ vozovku.

I tato oprava si zřejmě vyžádá přibližně měsíc. Během této doby budou zase vozidla od Hradce Králové sváděna jedním pruhem do právě vznikajícího napojení. Po nové silnici by tak řidiči měli jezdit už začátkem července.

Posledním zúžením, které na řidiče čeká na trase mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, už tak zůstane jen silnice v Opatovicích nad Labem.

Tamní výstavbu zpozdila zejména úmorná právní bitva s bývalým starostou Opatovic Janem Tikalem. Aby zabránil stavbě, koupil malý pozemek přímo v trase plánovaného obchvatu. Spornou situaci nakonec vyřešil krajský úřad vyvlastněním pozemku.