V souvislosti s touto zakázkou policisté obvinili ještě další čtyři lidi. Podle České televize jde o projektanty a zástupce stavebního dozoru. Zároveň běží vyšetřování květnové kauzy s devíti obviněnými. „My jsme oslovili tři firmy a ty se mezi sebou domlouvaly. Oni usoudili, že jsem to musel nějak organizovat, což je totální hloupost. Podal jsem stížnost ústy svého právníka," řekl Jiří Jehlička.

V souvislosti s výběrovým řízením na opravu hřebčína za 300 milionů korun z evropských dotací v květnu obvinila policie devět lidí, byli mezi nimi manažeři stavebních firem a zaměstnankyně hřebčína. Kvůli podezřelým zakázkám hřebčína je tak už obviněno 13 lidí. Jeden člověk figuruje v obou případech.

Jehlička řekl, že požádal zástupce firmy, která dělala technický dozor oprav hřebčína, aby mu pomohl vybrat tři firmy na projekt provizorních stájí. Šlo podle něj o podlimitní zakázku a nebylo nutné vyhlašovat „velké výběrové řízení", stačilo oslovit tři firmy. Podle České televize škoda činí až 600 tisíc korun.

„Tento pán je obviněn i v té první kauze. Předpokládali jsme, že projekt bude stát víc než 100 tisíc korun, museli jsme projektanta vysoutěžit. On nám tři firmy vytipoval," řekl Jehlička.

Hřebčín se zdánlivě ocitl v patové situaci. Vypisuje už třetí tendr v pořadí na opravu 17 objektů a potřebuje stavební práce dokončit do konce příštího roku. První výběrové řízení bylo zrušeno kvůli nedostatkům, druhý tendr vyšetřuje policie a byl zastaven také.

Třetí tendr se podle Jehličky, který je stále ve funkci, měl vyhlásit původně v pátek, dnes to odhadoval na začátek příštího týdne.