Obdrželi výzvu k zaplacení pokuty za špatné parkování. K tažení proti nesprávně stojícím vozidlům město vyburcoval incident, při kterém nemohl jednou z ulic poblíž náměstí Komenského projet popelářský vůz.

„Nikdy nikomu nevadilo, že lidé stojí před svými domy, a najednou ano. Nevím, co za tím je," uvedla Tereza Chotěnovská, nespokojená obyvatelka Horního Jelení.

Město podle slov starosty Horního Jelení Petra Tupce opakovaně upozorňovalo, že je třeba při parkování ponechávat alespoň tři metry průjezdné šíře vozovky.

ÚZKÉ ULICE: JEN ČTYŘI A PŮL METRU

„Ulice v té starší části města, kolem náměstí Komenského, jsou velmi úzké, kdysi tvořené pouze za účelem průjezdu, protože se po nich pohybovaly jen povozy a koně byli ‚parkováni' ve stájích," přiblížil starosta. Dnes tu běžně stojí i dvě osobní vozidla u jednoho rodinného domu. „Při šíři čtyři a půl metru samotné komunikace, při vrstvě sněhu, která letos byla na Horním Jelení kolem 30 centimetrů, bylo velmi problematické i samotné prohrnování sněhu, či průjezd svozových popelářských vozů. O průjezdu složek záchranných sborů ani nemluvě," dodal starosta.

Poté, co před nedávnem nemohl jednou z ulic projet ani popelářský vůz, oznámila radnice městské policii, že je třeba zaměřit se na způsoby parkování.

STAROSTA JE PŘIPRAVEN NÉST ZODPOVĚDNOST

Občané ale neváhají upozornit na to, že špatně parkují nejen oni, ale také obecní vozidlo. Snímek odklízecího vozu města stojícího na parkovacím místě vyhrazeném pro invalidy obletěl e-maily.
Starosta Petr Tupec vysvětluje, že k odstavení vozidla na zmiňované místo došlo kvůli letošní extrémní nadílce sněhu.

„Máme malý dvůr za radnicí a z důvodu neustálých výjezdů s úklidovou technikou, jsem osobně odstavil vůz tam, kde je vyfocen. Takto jsem to i na výzvu Městské policie Pardubice popsal a podle platných zákonů ponesu za čin zodpovědnost," uvedl starosta města.