Pravděpodobně vyšší rychlost, než byl automobil a jeho řidič schopen zvládnout, se podepsala na tragické události v sobotu v noci.

Sedmačtyřicetiletý muž za volantem osobního vozu jel kolem půl deváté v noci od Starých Ždánic směrem na Stéblovou. V zatáčce ale jeho vozidlo dostalo smyk a následoval náraz do stromu.

"Bohužel, zranění, která utrpěl, byla smrtelná," konstatovala mluvčí pardubické policie Jana Drtinová. Příčiny nehody teď policisté vyšetřují, mají však nedostatek informací. Na místě totiž nebyli žádní svědci.

Kvůli tomu okolí místa nehody prohledával i psovod se služebním psem. "Nebylo totiž jisté, že muž ve vozidle cestoval sám. V okolí nehody však pes na stopu dalšího člověka nenarazil," uvedla Jana Drtinová.

Automobil zůstal po nehodě na boku a nebyl stabilní. Hasiči ho zajistili proti pohybu. „Řidič byl na místě spolujezdce a z vozu jsme ho vyprostili přes přední okno, které jsme odstranili. Poté jsme ho na nosítkách předali zdravotnické záchranné službě," říká k nehodě velitel zásahu Pavel Červenka.

Policisté nyní žádají kohokoliv, kdo by mohl poskytnout informace o tom, jak k nehodě došlo, aby se přihlásil na číslo 974566254 nebo na linku 158.

"Na místě nehody podle našich informací zastavil i mladý pár v osobním vozidle. Oba byli oblečeni pravděpodobně do tepláků, po příjezdu záchranné služby však oba odjeli. Zvláště jejich svědectví by policisté potřebovali slyšet," dodává Jana Drtinová.